Windy øser ut nye modeller

Norges største båtprodusent, Windy i Arendal skal de neste årene pøse ut nye modeller. Størst av alt er en ny 75-foter som kommer i 2010/2011. Men også en ny 38-foter og en 42-foter er på tegnebrettet.

Publisert Sist oppdatert

-Vi satser skikkelig tøft på å fornye modellutvalget og utvikle nye modeller i årene som kommer, sier direktør Knut Heiberg Andersen til Båtmagasinet. Størst forventning har vi til en ny 75-foter som skal tegnes av engelskmannen Ed Debois, sier Heiberg Andersen. Men også konstruktøren Bill Dixon er engasjert av Windy. Dermed går man utenom sin egen huskonstruktør Hans Jørgen Johnsen på de nye modellene. Johnsen vil fortsatt være engasjert av Windy til andre konstruktøroppgaver.

Det er spennende at Norge nå virkelig får en storbåtprodusent som kan matche de største og beste i Europa. Med en ny 75-foter tar Windy steget opp i divisjonen til Sunseeker, Fairline og Princess for godt. Windys båter får stort sett bare toppkarakterer av båtpressen i Europa, og vi vet at det er stor interesse for båtene også i det enorme markedet i USA.

Den nyeste modellen, Windy 44 Chinook som ble vist fram i flytende tilstand i Pollen i Arendal for første gang 1. mai, er prototypen som ble stilt ut i Düsseldorf og hadde verdenspremiere der i februar. Den båten er solgt til Moskva, så Windy ser et gryende marked der også, sier Heiberg Andersen til Båtmagasinet.