Marex og Goldfish til topps i London

– Vi er svært stolt over mottakelse båten har fått og det gir oss mye inspirasjon på veien videre, sier markedssjef i Marex, Thomas Aalrud, etter at deres flaggskip 370 ACC gikk til topps i kategorien Trawler Yacht and Aft Cabin da årets Motorboat of the year-priser ble delt ut i London i går.

Publisert Sist oppdatert

Av: Atle Knutsen

Siden båten ble lansert under Båter i sjøen i 2008, har den blitt skamrost av europeisk båtpresse. Marex er de første til å utvikle en ny akterlugar-båt på flere tiår i Norge, og også mottakelsen blant kundene viser at akterlugarkonseptet har vært overmodent for fornyelse. 32 produserte båter siden lanseringen i et marked som har slitt tidenes motbakke er høyst respektabelt.

– Vi mente det var riktig å utvikle en båt rundt en del sentrale krav til komfort og praktiske løsninger som familienisjen har, og suksessen med 370 ACC viser vel at vi traff ganske godt, sier en strålende fornøyd Espen Aalrud, som eier og driver Marex sammen med broen Thomas.

FÅR FØLGE

Responsen produsenten har fått på 370 ACC, førte til at Marex har valgt å fremskynde utviklingen av en mindre modell i samme familie, nemlig Marex 320 Holiday Cruiser som ventes å være på markedet i 2012. Produsenten antyder at flere modeller med samme design og formspråk er en del av selskapets fremtidsstrategi.

NOMINERT TIDLIGERE

Marex 370 ACC har vunnet en rekke priser i både 2009 og 2010, blant annet European powerboat of the year i Düsseldorf i fjor. Også i 2009 var Marexen nominert i klassen de i år nådde til topps i under London Boat Show.

GOLDFISH VANT OGSÅ

Heder og ære fikk også en annen norsk båt. Son-baserte Goldfish vant prisen som årets båt i klassen "performance and superboat" med sin 29 RIB. Andreplassen i klassen gikk også til en norsk båt. Windys Blackbird kom på plassen bak Goldfish og fikk derfor med seg utmerkelsen "highly commended".


GULLFISK VANT GULL: Goldfish 29 RIB ble kåret til årets båt i kategorien Performance and superboats.

Alle vinnerne:

Starter Boat

Winner: Trophy 2203CC
Highly Commended: Williams Turbojet 505D

Wheelhouse and Walkaround

Winner: Greenline 33
Highly Commended: Jeanneau NC11

Trawler Yacht and Aft Cabin

Winner: Marex 370 ACC

Steel and Inland

Winner: Privateer Trawler 52

Sportscruisers up to 45ft

Winner: Beneteau Monte Carlo 42
Highly Commended: Atlantis Verve 36

Sportscruisers over 45ft

Winner: Fairline Targa 58 GT
Highly Commended: Sunseeker Portofino 48

Flybridge up to 55ft

Winner: Sealine F42

Flybridge over 55ft

Winner: Monte Carlo Yachts 76

Performance and Superboat

Winner: Goldfish 29 RIB
Highly Commended: Windy Blackbird

Custom Yacht

Winner: Arcadia 85

Garmin Outstanding Service Award

Winner: Val Wyatt Marine

Special Judges' Award

Winner: Seaway

(11.01.2011)