Verdenspremiere på ”norsk” Elan

Den norske Elan motorbåt-importøren JP Marine gikk til ledelsen ved verftet og tok til orde for en ”norsk” utgave av E48. Om en måned blir det verdenspremiere på nyheten – i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

For litt over et år siden ble JP Marine, like øst for Steinkjær, norsk importør av Elan motorbåter. Det gikk ikke lenge før de begynte å stille krav. Krav om en lukket versjon av Elan E48. Verftet var velvillige og satte i gang arbeidet med den ”norske” versjonen av 48-foteren. Den blir premiereklar til Båter i sjøen.

-Hvis vi skal øke salget, så må vi ha båter som er tilpasset vårt klima. Vi trenger en lukket båt, sier daglig leder i JP Marine, Johnny Pedersen til Båtmagasinet.

Den nye Elan-modellen er stort sett identisk med Elan power 48, men har fått bakvegg og sittegruppe akter i stedet for solseng. Modellen kan også utrustes med to Cummins QSC8,3 (2x600 hk) sammen med Zeus 3800-drev.
Andre alternativer er dobbel eller trippel Volvo penta IPS600-installasjon (D6-435hk).

Båten kan fås med to eller tre lugarer med to køyer i hver lugar.

Elans seilbåter har lang fartstid på det norske markedet. Disse er kjent som solide båter som gir bra med seilglede for pengene. De senere årene har Elans seilbåter vært innovative og gått nye veier i forhold til konkurrentene. Særlig suksess har de hatt med sin 350-modell, i følge Seilmagasinets redaktør Morten Jensen. Nå håper Johnny Pedersen at Elans motorbåter skal få samme markedsposisjon som pinnebåtene.

-Vi har store forventninger til denne båten. E48 har solgt bra i blant annet Kroatia, Italia og Slovenia. Det er en solid båt med knallfin finish, reklamerer Pedersen. Stilmessig er den et smykke å se på, og vi er overbegeistret for sjøegenskapene, sier han videre.

Mange konkurrenter

Princess, Fairline, Windy og Nordwest har alle båter som konkurrerer med nykomlingen fra Kroatia.

-Jeg tror også vi i noen grad konkurrerer mot Nimbus og Forbina. Men vi skal forsøke å gi mer for pengene, sier Pedersen.

Han lover gode tilbud på den nye 48-foteren under Båter i sjøen (Sandvika) som starter 1-september.

Tekniske data: Elan E48

Lengde i meter:

14,63

Bredde i meter

: 4,30

Vekt i tonn

: 16,4

Drivstoffkapasitet i liter:

1800

Ferskvann i liter:

400

Septikk i liter:

150

Passasjerer:

10

Antall køyeplasser:

6

Designer:

Tony Castro

Ca pris fra kr

: 4,15 mill

info:

www.jpmarine.no

(02.08.2011)