Finsk-futuristisk vinner

Finske Marino APB 27 vant prisen Boat of the Show 2009 under Scandinavian Boat Show i Stockholm. (06.11.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Atle Knutsen

Under høstens store innendørs båtmesse i Stockholm ble prisen Boat of the Show delt ut. En jury som består av Skandinavias ledende båtjournalister nominerte fem båter til prisen, som ble delt ut for tiende gang.

All Puropose Boat

Vinneren ble den futuristiske båten Marino APB 27. Forkortelsen står for All Puropose Boat og sikter til båtens meget fleksible styrhusløsning. I APB 27 har produsenten tilpasset egenskapene til en real, lukket bakveggbåt til de skiftende værforhold på våre breddegrader. For når solen titter frem, kan man legge ned hele akterveggen, åpne to store sidedører pluss to elektriske takluker som gir en suverent åpen og luftig løsning. I tilegg er båten utrustet med solide fenderlister og et akterspeil som kan felles ut slik at man får et akterdekk som er flush med badeplattformen. Marino APB 27 tilbys med motorer fra 190 til 300 hk. 

- Fleksibel

"Marino har i sin seneste nyhet våget å satse på et radikalt design og krydret det med en lang rekke smarte detaljer. Dette er en båt som fungerer like godt tidlig på våren som sent på høsten – men også på solrike sommerdager", heter det i juryens begrunnelse. De øvrige nominerte båtene var Catch 7.5, TG-Alpha, Elan 310 og Dragonfly 28.

Elektrisk hederspris


I tillegg til prisen Boat of the Show, ble det utdelt en hederspris til Nimbus 27 E-power med begrunnelsen at Nimbus gjennom denne modellen har utviklet verdens første kommersielle, planende fritidsbåt. Juryen anså at dette er et banebrytende skritt i utviklingen av miljøvennlige motorbåter.