Ekkolodd til drøyt tusenlappen

I likhet med Garmin satser også Lowrance på rimelige ekkolodd uten farger for de mindre båtene med sin nye X-serie.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Lowrance som er en del av Navico-konsernet lanserte i høst sin nye serie med rimelige ekkolodd. X-4, minstemann i X-serien, som består av tre lodd, kommer med 200 kHz svinger som klarer dybder på opp til 200 meter. Fisk og bunnforhold kan ses i en bredde på 60 grader under båten. Går du får den noe dyrere modellen, X-4 Pro, får en tofrekvent svinger som ser i 120 grader. Denne klarer å vise bunnforholdene 100 meter dypere enn modellen uten betegnelsen "Pro".

Les også: Garmin-ekkolodd som ikke koster skjorta.

Lowrance har også laget en portable-variant av X-4. Denne blir levert med et "telt" av nylon rundt seg. (bildet til høyre) I bunnen av tekstilene er det bygget inn en batteriplattform i hardplast og svinger med sugekoppmontering.

Alle modellene kommer med vanntemperaturmåler og skal i følge Lowrance klare å vise bunnforholdene i helt opp til 70 knop. Prisen begynner på rundt tusenlappen for billigste lodd.

Navico eier også de amerikaske merkene Eagle og Northstar. Disse fases ut i takt med at Navico satser sterkere på merkevarenavnet Lowrance.

Navico er innehavner av merkene Lowrance, Simrad yachting, Brooks and Gatehouse(B&G), Navman og Northstar.

(6.12.2010)