Nytt og oppgradert

Seiwa fyller 25 år og ferier seg selv med en helt ny plotterserie i tillegg til oppgraderte produktrekker. (26.02.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

► Ny Seiwa-distributør

Den nye instrumentserien fra Seiwa går under navnet SW. Serien omfatter en rekke kartplottere med skjermer fra 5 til 15 tommers størrelse, og leveres enten som rene kartplottere eller kombiplottere. Hele serien benytter 300MHz Arm9-prosessor og C-Map MAX 09-sjøkart på SD-lagringsbrikke. Det skal blant annet gi oppgraderte havnefoto detaljer som grunnstøting- og dybdealarm.

SW500

Dette er Seiwas minste kartplotterserie som i følge den norske distributøren skal egne seg godt om bord i  skjærgårdsjeeper og daycruisere. SW500 har en 5 tommers TFT-fargeskjerm og leveres enten som ren kartplotter eller som kombiplotter med innebygget ekkolodd og intern eller ekstern GPS-antenne. Serien skal også kunne kobles til AIS mottager og NMEA inngang og utgang. Kartplotterne har hurtigbrakett slik at du for eksempel raskt og enkelt skal kunne løsnes og fjernes når du forlater båten. Priseksempel på SW500i komplett kartplotter med intern GPS er 6.790,-.

SW500i

SW700

7 tommersserien har høyoppløselig WVGA-skjerm med en oppløsning på 800 x 480 pixler og 16:9 format. Også denne fås som ren kartplotter eller kombiplotter med innebygget ekkolodd og intern eller ekstern GPS-antenne. Plotteren kan også kobles til radar og AIS-mottaker, samt videokamera og NMEA inngang og utgang. Også denne er utstyrt med hurtigbrakett. Priseksempel på en SW700i  komplett kartplotter med intern GPS ligger på 11.990,-.

SW700i

SW1100

SW1100 er en serie multifunksjonsinstrument med alle tilkoblingsmuligheter og 10,4 tommers SVGA-fargeskjerm med multivisning. Leveres som ren kartplotter med mulighet for ekkoloddmodul, AIS, radar med overlay, i tillegg til inn- og utgang for video, kamera og slaveskjerm. NMEA- inngang og utgang. Priseksempel SW1100 multikartplotter med ekstern GPS ligger på 22.950,-.

SW1100

Seiwa Explorer 3

Dette har vært en av Seiwas bestselger, rettet mot sjarker og større båter, og kommer nå i oppgradert versjon rettet mot den profesjonelle bruker. Betjeningsenheten har inngang og utgang for radar, AIS-sender og mottaker, ekkoloddmodul og kan kobles til flere ulike skjermer for den som ønsker visning på separat skjerm. GPS-antenne, BBFF ekkoloddmodul og SWR8 lukket radar selges separat. Explorer 3-betjeningsenheten koster 7.990,-.