Stor, større, størst

Nordmenn er kurert for 3-fotssyken, skal vi tro en uhøytidlig nettundersøkelse Båtmagasinet har gjort. Men arvtagerens symptomer har derimot blitt kraftigere. (20.06.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

En uhøytidlig undersøkelse på Båtmagasinets nettsted gjestehavner.no, viser at det norske båtfolket ikke lar seg skremme nevneverdig av dyrere båtplasser, høye forsikringer, kraftige renteøkninger eller prisøkning på bensin og diesel.

Få fornøyd

At størrelsen teller er riktig i flere sammenhenger, i hvert fall når vi snakker om båt. Vi har lenge drømt om å eie en båt som alltid er 3 fot lengre enn den vi har fra før, og nå ser 3-fotssyken ut til å ha utviklet seg. Men selv om vi ennå ikke drømmer oss helt bort, så drømmer vi altså enda lengre enn tidligere. Vår lille undersøkelse, som strakk seg fra september i fjor til juni i år, viser nemlig at de fleste båteiere nå skulle ønske de eide en båt som er 5-6 fot lengre enn den de allerede har. Bare en svarte at han var fornøyd med dagens størrelse.

Klar tendens

I undersøkelsen ble gjennomsnittslengden på nåværende båt målt til 29,9 fot, mens gjennomsnittlengden på ønsket båt ble 35,3 fot. Tendensen i båtmarkedet viser også at vi ikke er redd for å håndtere store båter, og når lommeboka først skal åpnes så kjøper vi gjerne stort.
- Det er absolutt en tendens at båtene blir større og større, sier avtroppende messesjef for den flytende messa Båter i Sjøen, Aud Høva. På høstens messe i Sandvika i Bærum stilles det ut båter både på 60, 70 og 95 fot.