Nye Norsk Båtsenter etablert

8.2.2011 ble selskapet Nye norsk båtsenter etablert. Overtar Arne Høvik konkursrammede Norsk Båtsenter?

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

- Det er bare et selskap vi har etablert, sier daglig leder i Nye Norsk Båtsenter, Arne Høvik til Båtmagasinet på spørsmål om han skal ta over Norsk Båtsenter i Bergen.

Arne Høvik eide og drev Norsk Båtsenter i Bergen. Sammen med Olav Stølsli som salgssjef gjorde de stor suksess i Dollviken i Bergen. Høvik solgte så senteret med tilhørende agenturer til Johs Lunde Marine Group. Lunde fulgte ikke opp suksessen fra tidligere eier, og Norsk Båtsenter gikk konkurs, sammen med hele Johs Lunde Marine group.

Tar Høvik over?

Spørsmålet om Arne Høvik vil ta over har ligget i lufta helt siden JLMG gikk konkurs. Mye kan tyde på nettopp det kommer til å skje. I en eller annen form. Det nye selskapet som er etablert har som formål å drive med båtsalg, båtmegling, import-, eksportagentur, samt service og reparsjonsvirksomhet for båt.

- Jeg har ingen kommenterer på det nåværende tidspunkt, sier en svært ordknapp Arne Høvik til Båtmagasinet.

Nye Norsk Båtsenter er etablert med en aksjekapital på 100 000 kroner. Daglig leder er Arne Høvik, mens styrets leder er Dagfinn Heradstveit. Styremedlemmer er Arne Høvik, Olav Børge Stølsli, Terje Magne Gundersen og Kjell Haugland.

Det har tidligere vært spekulert i om britiske Princess ville ta over selskapet. De meldte for et par uker siden at de var i samtaler med lokale aktører for å drive selskapet videre.

Johannes Lunde i syden

Dagens næringsliv skriver i dag at tidligere eier av Norsk Båtseter, Johannes Lunde, har reist til Gran Canaria. Dette skal han ha gjort allerede i januar, like etter at båtimperiet kollapset. Avisen melder at Lunde bor på et eksklusivt ferieanlegg på øya.

Bostyrer i Lunde-konkursen, Frederik Bie, er lite imponert over "forsvinningen".

- Johannes Lunde har reist uten å be om et slikt samtykke. Det er selvsagt problematisk, sier advokaten til avisen.
 

 

(14.02.2011)