Yachtene inntok "folkebrygga"

Denne brygga skal i følge Kristiansand kommune gi plass til mellom 40 og 50 båter. Søndag var den okkupert av fire sværinger.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Den nye folkebrygga på Dvergsøya utenfor Kristiansand stod klar forrige helg. Søndag var brygga fylt opp - av fire solide yachter, skriver fvn.no

Eieren av en  21-fots Draco var en av flere som søndag ville ut for å se på facilitetene ved den nye brygga på Dvergsøya, som er en av hans favoritthavner.

-Da jeg fikk sett brygga tenkte jeg at kommunen måtte ha tatt med en null for mye. For det er jo tydeligvis bare plass til fire-fem båter, ikke 40-50, sier 53-åringen til Båtmagasinet.

Sørlendingen vil ikke ha navnet sitt i Båtmagasinet, men sender oss villig bilder av den nye brygga. Det vil si det lille man ser av brygga bak yachtene som søndag inntok uthavna. Til venstre på bilder ser man to Scand Baltic på 29 fot.

-Før så var jo Scand Baltic en virkelig stor båt. Nå de blir jo bittesmå i forhold til disse, sier kristiansanderen.

STORE: Yachtene var i flertall på Dvergsøya søndag.


Hva synes du om måten å fortøye på?

-Det er jo helt høl i hue.

Det er parksjef i Kristiansand kommune, Svein Ole Breland, enig i.

– Dette må vi få gjort noe med i morgen. Jeg skal be de som styrer med friområdene om å få opp et skilt med det samme,  Breland til Fædrelandsvennen.

Brygga var ment som et plaster på såret etter at båtfolket ble skviset fra den sørlige delen av øya der kronprinsparet har leid hytte med ny brygge til 170 000 kroner av Kristiansand kommune. Men det så ikke veldig folkelig ut på brygga søndag ettermiddag.

(28.06.2011)