Prisverdig superbåt

Dolvik Beijaflor ble valgt til årets båt under trebåtfestivalen i Risør. Til tross for sine 26 fot, er dette en tomannsbåt, med muligheter til å ta med seg et par til på akterbenken. Sikkerhetsseler er på plass for å holde passasjerer og fører sikkert i setene når båten når 60 knop.

Publisert Sist oppdatert

Juryen på Risør Trebåtfestival valgte denne båten til Årets båt, med følgende begrunnelse: «Produsenten, basert i Bergen, har tilkjempet seg en posisjon som verdensledende bygger av highperformance, kaldbakte runabouts. Sjøegenskapene er i en klasse for seg, og ergonomi, design og styrke er sammen med finish i særklasse.»

Den nybygde skjærgårdsjeepen er utstyrt med 2 x Mercruiser MPX 6,2 og Bravo 1-drev. Beijaflor, som båten heter, har fått betegnelsen 26 Utility Boat og er noe smalere enn tidligere runabouts fra Dolvik. Årsaken er at båten skal kunne gå inn i en container og lett kunne sendes mellom eierens ulike oppholdssteder - i Houston, Rio eller Norge…. Knapt en skrue på båten er hyllevare, og selv Gaffrig-spakene er spesialdesignet.

For mer informasjon, se www.dolvik.no