Her er Marias vinterbolig

Vi har puttet en Saga 310 i en Marinovator-vinterlagringpose. Målet er å finne ut om posen holder hva den lover.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Tidligere i høst søkte vi prøvekanin for Marinovator båtgarasje. Responsen lot ikke vente på seg. Vi endte opp med en Saga 310 som gjennom vinteren skal ligge i boblehavn på Dronningen i Oslo. Eier Jørgen Skille var positiv til å la Maria være prøvebåt for vår test av Marinovator.

-Det er et veldig spennende konsept, som jeg har tro på, sier Skille til Båtmagasinet.  

SE VIDEO:


Prinsippet går ut på at en pose tres over båten, for så å bli holdt oppe av en vifte som trekker beskjedne 70 watt fra strømnettet. Dermed ligger båten på vannet gjennom vinteren, med en beskyttende pose rundt seg.

Ideen fikk gründer Cato Jansen da han kjøpte et hoppeslott til datteren. Han ble imponert over hvor lite lufttrykk som skulle til for å gi en solid overflate. Slik ble altså vinterlagringsposen Marinovator til.

"Maria" skal altså overvintre i den oppblåsbare båtgarasjen. Der vil vi med jevne mellomrom foreta diverse målinger og sjekke hvordan den utradisjonelle lagringsmetoden klarer seg i kampen mot snø og is.

ISOLERT:

Maria ligger inni Marinovator båtgarasje og venter på våren.

-Det meste av snøen vil blåse av, ettersom posen har en buet form og en glatt overflate. Det kan likevel være nødvendig å slå litt i posen ved store snøfall, sier Alf Egil Stensen, som sammen med Cato Jansen står bak firmaet Marinovate.

Frem til april/mai vil vi i Båtmagasinet jevnlig gi deg som leser rapport om hvordan denne lagringsformen fungerer. Til våren gir vi deg også vår konklusjon på om dette er et godt kjøp eller ikke, basert på våre og eiers erfaring gjennom vinteren. 

SKILLER SEG UT:

Jørgen Skilles båt skiller seg ut i båthavna.

I videovinduet øverst i saken kan du se hvordan Marinovator monteres.

Les også: Vinterlagring i Reodor-stil