Råtassene inntar byen

Større og bedre enn noensinne er stikkordene når Arendal nok en gang er vert for offshore-1 sirkuset. I år skal det avvikles to VM-runder, og arrangørene lover fartsfest for folket. (17.07.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Fredag starter VM-rundene med offisiell trening og parade. Under årets arrangement er deler av sentrum stengt av og gjort om til et eget festivalområde, og i tillegg til selve båtracet er det lagt opp til diverse underholdning og kveldsåpne butikker.
- I år har vi plassert alle aktivitetene i hjerte av byen og har hatt et tett samarbeid med handelsstanden for å gjøre denne til en integrert del av arrangementet.

Sommersnø

For andre gang fyller også arrangørene opp sentrum med flere tonn snø fra fjellet, for å skape e midtsommers vintersted midt i byen med langrennskonkurranser og skihopping. Rallybrødrene Petter og Henning Solberg gjør også et stunt og skal ha en ekte brødreduell - denne gangen i båt.

Fullpakket program

Racemessig blir det lørdag fullpakket med treningsrunder og løp i de mindre båtklassene, i tillegg til pole position og første VM-runde i offshore 1-klassen. Søndag kjøres det også EM i offshorklassen 3B, i tillegg til den andre og siste norske VM-runden. I Arendal stiller det flere "norske" til start - Bjørn Rune Gjelstens tidligere Spirit of Norway ble overtatt av Team Qatar som nå håper på å kunne videreføre vinnerånden etter å ha fått en heller laber start i fjorårets sesong. Sandefjordingen Pål Virik Nilsen kjører for Maritimo-teamet, og i Arendal er også Jørn Tandberg på plass sammen med Kolbjørn Selmer i norske Welmax.

Med andre ord er det duket for en skikkelig fartsfest når de rundt 45 fot store katamaranene skal konkurrere i hastigheter opp mot 250 km/t.