Rask og robust skjærgårdsjeep

Skjærgårdsjeepen Kaasbøll 605 har fått opp farten. Med blant annet dypere V-bunn skal den nye aluminiumsbåten i følge produsenten på Hitra trives best i hastigheter opp mot 40 knop. (26.09.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

SPESIFIKASJONER

Lengde:

6.05 meter

Bredde:

2,25 meter

Vekt uten motor:

700 kg

Anbefalt motor:

75-150 hk

Pris uten motor:

Fra 135.000,-

Kaasbøll 605 er en selvlensende skjærgårdsjeep, som helt og holdent er bygget i aluminium for røff bruk på sjøen. Mens den eldre modellen Kaasbøll 19 i følge produsentene skal trives i fartsområdet 17-30 knop, skal nye Kaasbøll 605 trives bedre i hastigheter opp mot 40 knop.
- Selv om den er kun er en fot større, føles den mye større i sjøen, mener Bjørn-Inge Kaasbøll.

Han forteller at forventingene til den nye modellen er store. Kaasbøll 605 ble for første gang vist fram under Båter i Sjøen i begynnelsen av september, men skal nå også stilles ut på diverse messer i Tyskland, hvor den norske skjærgårdsjeepen har blitt populær som redningsfartøy.

Her hjemme er aluminiumsbåten kanskje spesielt rettet mot sportsfiskere, men i følge Kaasbøll er båten godt egnet til for eksempel både dykkerklubber og redningsetater, takket være fleksibel produksjon og tilpasninger til hver enkelt kunde.

Kaasbøll 605 leveres blant annet med fast, innebygget tank, hydraulisk styring og badestige som standard utstyr. Båten finnes også i hardtopp-versjon.