Potent politibåt i Bergen

Denne grovkalibrede farkosten klarer 46 knop, og er neppe noen kjedelig arbeidsplass for politibetjentene i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Båten, en Delta 34 SW, til en verdi av drøyt 2,5 millioner kroner skal hindre Bergensere fra å finne på ugang i skjærgården denne sommeren. Båten er en midlertidig løsning frem til noe mer permanent skal være på plass til neste sesong.

- Dette er en romslig båt med gode sjøegenskaper. Den bemannes hele tiden av to tjenestemenn og gjør 46 knop, sier visepolitimester John Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Båten er utstyrt med 2 ganger Volvo Penta D4 300, og blir med dette ingen sinke på sjøen. Båten er designet av Lars Modin, og farkosten har både store- og småsøstre. Alle har det aggresive og lekre designet.

"Kjølen" tatt av konkursbo

Den gamle bråkebøtta "Kjølen" ble tatt av konkursboet etter Djupevaag båtbyggeri, og politiet i Bergen stod dermed uten båt til inneværende sesong. Skal vi tro ryktene var det neppe ville protester blant polititjenestemennene da den gamle Fabio Buzzien forsvant og ble erstattet med en Delta 34 Sidewalk.

Den spreke italieneren (1500 hk og 60 knop) var nemlig kjent som en støyende farkost med mye vibrasjon, og ble tatt ut av drift i 2010 av politiets verneombud.

Hva som blir bergenspolitiets neste båt er foreløpig usikkert. Syv produsenter har kommet med tilbud, og avgjørelsen tas til høsten. Det blir neppe noen ny Fabio Buzzi.

Båten leies av Smart Marine i Bergen.
 

(06.06.2012)