Enklere vei til båtførerbeviset

Gunnar Ulseth mener har han funnet frem til den perfekte veien til Båtførerprøven.

Publisert Sist oppdatert

Av: Lars Kristian Larsen

Norske båtskoler og Gunnar Ulseth har startet opp båtførerkurs i samarbeid med e-læringsfirmaet Braincraft. Måten kursene arrangeres på er ganske unik. Første del av kurset tar elevene selv via internett, før kurset fullføres på skolebenken. Ti dager før kurset får elevene tilsendt pensumbok og tilgang til øvingsoppgaver på nett. Ved å gjennomgå de ulike oppgavene på nett har elevene en god kunnskapsplattform før de så møter på kurs med instruktør.

-Ved å gjøre det på denne måten kan vi kutte ned antall kurstimer. Det er ikke alle som har mulighet for å delta på 30-timerskurs, sier forfatter og kursinstruktør Gunnar Ulseth. Han driver Kristiansund og omegn båtskole og har selv skrevet pensumboka ”På rett kurs”.

Unnagjort på 12 timer

Med Ulseths løsning må elevene møte tre kvelder på kurs. Totalt utgjør dette 12 timer på skolebenken. Timer som er unnagjort på ei helg. Kombinasjonen av nettlæring og instruktør tror Ulseth er den beste måten å tilegne seg kunnskapen på.

-Med et lærerstyrt kurs får vi snakket om tingene. Mange av elevene har lyst til å diskutere ting de er usikre på. Jeg tror dialogen mellom elever og instruktør er viktig, sier Ulseth.

En annen fordel med denne måten å ta båtførerkurs på er at instruktøren får tilgang til de besvarelsene som elevene har levert på nett før kurset startet. På den måten kjenner instruktøren til elevenes nivå, og kan gi et tilpasset undervisningsopplegg.

Les mer om kurset på www.koob.no

(11.05.2011)