Testet trippeltøffing

En av neste års nyhet flekker muskler med intet mindre enn 3 x IPS 600 under lokket. Under prøvekjøring nylig dro 54-foteren til med en toppfart på over 40 knop. (22.12.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det var knyttet stor spenning til prøvekjøringen av det karbonstøpte skroget, som skal ha en rekke nyskapende løsninger og spesiell utforming. Med en toppfart på over 40 knop, som må sies å være ganske pent for en båt i denne størrelsen, ser det ut til at utviklingen ikke akkurat har vært mislykket...

- Flytter grenser

I 30 knop viste testkjøringen også et forbruk på rundt 3,5 liter per nautiske mil, og med disse tallene på blokka skal det nå arbeides videre med å fullføre prototypen ved fabrikken Luksusjaht AB. Den svenske produsenten skal vise fram prototypen av Delta 54 i første halvdel av 2010, og varsler at de da vil vise fram en rekke nye løsninger både på dekk og innredning.

Tar sats

Blant annet vil overgangen fra akterdekk til salongen være terskelfri, samt at en skyvedør akter gjør løsningen fleksibel med tanke på ulike værforhold og årstider. Båten har ellers tre lugarer og to toalett med dusjrom. Delta 54 blir en kraftig utvidelse fra sitt tidligere flaggskip på 40 fot.