Strømøy til Sør-Afrika

Racerbåtfører Marit Strømøy har blitt et kjent navn innen båtracing. Nå har hun fått invitasjon til Johannesburg for å delta i første runde i en serie på 10 race. (14.08.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Racet avvikler på Vaal River om fjorten dager og 32-åringen har takket ja til invitasjonen.

Gamle regler


I følge Marit følger serien i Sør-Afrika reglementet slik det var for over 10 år siden, og hun er derfor spent på å se hva hun får å jobbe med. Båten skal av være av typen Seebold fra 2004. Både båt og utstyr lånes ut av teamet til hennes disposisjon. Motorene er noe svakere enn det Marit er vant til, men farten ligger likevel opp mot 120 knop og selve racet kjøres
– Det skal bli spennende å se om båten er konkurransedyktig i selskap med en del nyere båter.

"Womens Month"
Teamet som har invitert Marit ned er et lokalt team med den kvinnelige føreren Elzane de Jager i spissen. Sammen med de Jager skal Marit være med på å prege den Sør-Afrikanske "Womens month" med å kaste glans over arrangementet. Begge de to racerbåtførerne er verdens eneste kvinnelige førere i toppklassen, mens Marit er den eneste som kjører VM-serien.
– Det er mye fokus på at jeg er kvinne når jeg er ute og kjører rundt om i verden. Selv er jeg mest opptatt av å gjøre det bra på banen.

Lang sesong


Sesongen i Sør-Afrika starter i august og holder på frem til mai 2010. I alt 10 løp skal kjøres rundt om i landet. I første gang har Marit takket ja til å kjøre det første løpet. Men dersom utstyret er bra og tiden tillater det, ser hun ikke bort ifra at det blir flere turer til det eksotiske landet.