Vil ha mer eksport

Nedgangstidene har fått norske båtbyggere til å igjen øke satsingen på eksport. (22.01.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

I regi av prosjektet Arena Fritidsbåt og med støtte fra Innovasjons Norge, skal nå åtte norske båtbyggere blant annet delta på verdens største båtmesse, BOOT i Düsseldorf, som starter kommende lørdag.

- Må bli flinkere

- Vi må bli flinkere til å satse ute. Vi har båter som er meget solide og gode allværsbåter og som bør være interessante på mange av de markedene som BOOT dekker, mener Jan Inge Sivertsen i Viknes Båt og Service. I tillegg deltar også Cipax, Hydrolift, Joda Industrier, Marex, Nidelv Båtbyggeri, Skibsplast AS og Windy Boats.

- Forsømte eksportmarkedet

- I flere år med gode tider i Norge har norske båtbyggere hatt full fokus på hjemmemarkedet og ikke vært like gode til å opprettholde fokuset på eksportmarkedet. Hjemme ble det solgt alt hva remmer og tøy kunne holde og svært mange forlot eksportmarkedene til fordel for Norge, forteller administrerende direktør i Norboat, Erlend Prytz. Han tror dette har ført til at norske båtbyggere nå i vanskeligere tider har færre ben å stå på enn om de hadde opprettholdt eksportandelen og tilstedeværelsen ute.