Lekkerbisk fra svenske Delta

På Scandinavian boat show i Stockholm 10-14 november kan du se nærmere på blant annet nyheten Delta 54 IPS med trippelinstallasjon.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen/pressemelding

Det blir verdenspremiære på Delta 54 IPS under den nordiske båtmessen som startet i neste uke. Båten er utstyrt med trippelinstallasjon av Volvo Penta IPS/600, noe som gir fartspotensiale rundt 40 knop. Størstedelen av båten er bygget i en sadwitch med karbon, og er vakumstøpt med vinylester for å oppnå ønskede egenskaper hva gjelder styrke og lett vekt.

 Planløsningen er generøs med et stort akterdekk med fri møblering, og en romslig dekkssalong langs hele babord side. Opp et trinn finner du førerplassen hvor det også er en egen utgang til dekk. Det er også mulighet for å styre båten fra akterdekket via IPS-joysticken.

Det finnes tre lugarer ombord. Lengst forut er rederlugaren med egen dusj og toalett. To stikklugarer  med to enkeltkøyer midtskips gir plass til ytterlige fire gjester. Disse deler på et toalettrom med dusj. Alle de tre lugarene har eget TV og tilhørende lydanlegg. Det er også aircondition og gulvvarme i lugarene.

Byssa er plassert på styrbordsiden bak styreposisjonen via a vis L-salongen. Beveger vi oss lenger bakover forbi akterdekket finner vi en solid og stor badeplattform. Denne kan heves og senkes hydraulisk, noe som gjør det langt enklere å få jolla om bord.

Det svenske varmerket bygges nå på en splitter ny fabrikk i Estland.

(4.11.2010)