Elegante svensker

Svenske Delta kommer nå med en ny åpen 26-foter, og lanserer samtidig planer om en barsking på hele 80 fot.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Siden oppstarten i 2003 har Delta powerboats tatt frem fem ulike modeller. Alle modellene deler det kompakte lave designet, men har ulik lengde og bredde. 29, 34, 40 og 54 er alle tegnet av Lars Modin. I år kommer nyheten Delta 26 Open (bildet under), som er den første åpne modellen i Delta-flåten. Denne er tegnet av Ted Mannerfelt og skiller seg ut med en snorrett baug og meget kantete linjer. Båten får en Volvo Penta D3 220 som standard. Da er toppfarten 38 knop. Hele 47 knop oppnås med bensinmotoren Volvo Penta GXi på 320 hk.


RETT BAUG: Ted Mannerfelt står bak de kantete linjene i Delta 26 Open.

2400 hk

Frem til nå har 16 meter lange Delta 54 vært største båt i flåten. Men det er bare snakk om ett års tid før et nytt skip gjør 54-foteren til en dverg. Delta 80 blir en skikkelig bamse som måler 24 meter fra baug til badeplattform. Den er seks meter bred og bygget i vakiminjisert karbonfiber. Derfor blir den meget lett (og solid) i forhold til størrelsen. Det er ingen snekkemotorer som får plass i 80-foteren. I motorrommet skal det stå to Volvo Penta IPS 1200 (D13). Hver av motorene yter 1200 hester og har sylindervolum på 13 liter. Båtene får også Volvos pod-fremdrift, IPS.
Toppfarten er beregnet til 38 knop, mens marsjfarten skal ligge rundt 30 knop i den nye båten.


BAMSE: Delta 80 blir en svær farkost på 24 meter.

Båten får tre lugarer, hvorav en VIP-lugar. Alle lugarene får eget toalettrom med dusj. Ellers utrustes båten med air-condition, sentralstøvsuger og gyrostabilisator. Akter finnes garasje for vannscooter og hydraulisk badeplattform for heving og senking av scooteren.

Byggingen er i gang, og første båt skal leveres til kunde sommeren 2013.

Les mer: www.deltapowerboats.se