Scand Boats tilbake i Baardsens eie

Gjennom selskapet Ocean Vision AS er konkursboet etter Scand Boats tilbake i familien Baardsens eie. Selskapet har nå kjøpt tilbake produksjonsrettighetene og merkenavnet til Scand Boats. (22.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Foto: Amund Rich. Løken

Det var lenge noe uklart om rettigheter og merkenavnet til båtene lå i konkursboet etter Scand Boats AS eller søsterselskapet Delta Estate AS som også ble begjært konkurs tidligere i år.

Kjøpt for 2-3 millioner


Advokat og bobestyrer Anders Hald bekrefter overfor Båtmagasinet at Ocean Vision AS nå har kjøpt konkursboet etter Scand Boats AS, og at kjøpet i tillegg til merkenavn og avtaler om videreføring av produksjonen, omfatter varelager og diverse driftsløsøre. Til sammen skal Ocean Vision AS i følge Hald ha betalt en sum et sted mellom 2-3 millioner kroner.

Baardsen-konglomerat


Dermed er de mye omtalte Scand Boats tilbake i familien Baardsens eie etter at båtprodusenten i fjor gikk konkurs med et krav på 64 millioner kroner fra 140 kreditorer. Bak Ocean Vision AS står i hovedsak Terje Bårdsen, bror til bedrageridømte Tor-Egil Baardsen og tidligere daglig leder av Scand Boats.

Ocean Vision AS ble første gang registrert i 2005, den gang med Helene Baardsen (32) som aleneier, samt hennes far Tor-Egil Baardsen som varamedlem. Helene Baardsen har også vært styremedlem og daglig leder/administrerende direktør både i konkursrammede Scand Boats AS og Delta Estate AS.

Flere Baardsen-konkurser

Både Scand Boats AS og Delta Estate AS er eid av morselskapet Delta AS hvor det også er begjært oppbud. Delta AS er eid av Ocean Vision AS, som nå altså har kjøpt tilbake konkursboet etter Scand Boats AS, og Dino One. Sistnevnte selskap er blant annet eid av Tor-Egil Baardsen.

- Reell budrunde

Bobestyrer Hald opplyser at det var mange som meldte sin interesse for konkursboet til Scand Boats, men at det var få bud som kom inn. Han påpeker likevel at det har vært en reell konkurranse mellom to interessenter, hvor Bårdsen-kontrollerte Ocean Vision AS kom med det høyeste budet. Hald er også bobestyrer etter konkursen i Delta Estate AS og Delta AS. Konkursboet etter disse er nå åpnet og omfatter i hovedsak bygningsmassen på Haslatangen.

Penger i ryggen

Etter det Båtmagasinet kjenner til skal Ocean Vision AS ønske å videreføre produksjonen av Scand Boats under et nytt selskap ved navn Team Boat, hvor Terje Bårdsen sitter som daglig leder. Også Helene Baardsen er oppført som styremedlem i følge foretaksregisteret. Med i styret står også blant annet den pengesterke gründeren Arne Lunder registrert. Lunder står bak gullsmedkonsernet Panorama som i 2005 ble solgt for rundt 360 millioner kroner, og hadde i 2007 en formue på 24 millioner kroner.

Etter generalforsamlingen i Team Boat AS, som ble registrert i fjor høst, er det ventet noen endringer i styresammensetningen i forhold til det som per idag er oppgitt i foretaksregisteret.