Cranchi med to store nyheter

CRANCHI lanserer 2 nye modeller i sin "yacht class" på Båtmessen i Genova.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Som den første modellen fra Cranchis nybygde fabrikk ble Cranchi SIXTY 4 presentert på båtmessen i Genova ifjor. Nå følger den italienske produsenten opp med ytterlige to modeller på som har fått navnene Fifty 6 og Sixty 6, med henholdsvis soft-top og flybridge. Modellbetegnelsen som man skulle tro anga antall fot er noe misvisende ettersom Fifty 6 faktisk er 60 fot i total lengde og Sixty 6 er i overkant av 68 fot.

Den minste av båtene vil få to Volvo Penta D11-motorer med IPS 800 eller 900 drev, mens 66-foteren vil få to MAN V12-motorer på 1400 hk. Fartspotensialet er anslått til 33 knop for begge båtene.  

Den nye fabrikken ligger ved hovedkontoret i Piantedo i nordenden av Comosjøen nord for Milano. Fabrikken er skreddersydd for Cranchis satsning på båter i størrelsen 50 – 75 fot. Cranchi har investert nærmere 50 millioner euro i fabrikken, og viser med det at de satser for fullt på båter i dette segmentet. 

Båtene er en komplett nyutviklet og blir posisjonert i Cranchi´s såkalte
” Yacht Class”-serie som nå består av tre modeller.

Båtene har innovative moderne linjer og fremstår elegant med tidsriktig design. Et sikkert kjennetegn på italienske båter. 

-Cranchi står selv for all utvikling, design og produksjon internt i huset – ingen av hovedelementene, utenom motorene, settes bort til underleverandører. Dette gir Cranchi fullstendig kontroll på alle elementer i produksjonen og sikrer kvalitetskontrollen, skriver  Georg Wessel hos den norske importøren Geomarin AS, i en pressemelding.

Båtene blir vist frem for første gang på båtmessa i Genova i oktober.

Norsk importør finner du her: www.cranchi.no

 

Powered by Labrador CMS