Lanserer fire nye Cranchi-modeller

Cranchi lanserer fire nye modeller på båtmessa i Cannes.Den største på 60 fot,den minste på 31.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Cranchi har holdt på med båtbygging siden 1870. I begynnelsen var det mest fiskebåter og fartøy til godstraffikk som kom fra det italienske verftet. I 50-årene ble det bygget trebåter i stor stil fra Nord-Italia.
I 70-årene så de første glassfiberbåtene dagens lys, da med fjerde generasjon fra Cranchi-familien bak roret.

Nå er det italienske verftet klare med fire nye modeller. Og i følge Cranchi er det helt nye linjer som nå vises frem. Utviklingsavdelingen har jobbet hardt for å få båtene premiereklare til den store messa som foregår i Cannes i disse dager.


58 Fly

60-foteren som inngår i Cranchis yachtklasse, har soveplass til seks personer fordelt på tre lugarer. Gjestene deler på to toalettrom. Byssa er overfor salongen, og bespisning foregår i egen dinette på babord side. På flybridgen er det egen wet-bar med grill, i tillegg til styreposisjon og L-salong. Båten utrustes med to Volvo Penta-motorer med IPS-drev. Estimert toppfart er 34 knop, mens marsjfarta skal ligge på 26 knop med største motor på 2X700 hk.


M 40 Soft Top

44-foteren kommer med stort åpent tak med såkalt soft top. Altså en mykt foldbart kalesjetak for å beskytte mot regn og sol. M40 har køyeplass til syv personer, dersom dinetten også tas i bruk som overnattingsplass. Båten får 2 VP D4-maskiner på 300 hk, eller to ganger D6 med 330 hk. Med største alternativ er toppfarten 33 knop.

M35 Soft Top

M35 er en mer kompakt og klumpete versjon av M 40, bygget på skroget fra 34 Zaffiro. Køyeplasser til seks, inkludert dinetten på nedre dekk. På akterdekket finnes wet-bar og solseng. Motoralternativene er to ganger VP D4 260 eller D4 300. Toppfarta er 34 knop.

30 Endurance

Den minste av nyhetene er en pen walkaround med romslig lugar under dekk. Her er det soveplass til fire, og båten skulle i så måte passe bra for en liten familie på weekendtur. Byssa finnes i akterkant av styreposisjonen. Dersom sola føles plagsom er det bare å ta opp biminitoppen. Fem ulike motoralternativer er tilgjengelig. Med én bensinmotor på 320 hk fra VP er Cranchi 30 Endurance god for 32 knop.

Mer info på www.cranchi.it
Norsk importør: Geomarin AS
 

(09.09.2011)

Powered by Labrador CMS