Windy - Tilbake til fremtiden

Windy vil denne våren lansere sin nyutviklede båt, 31 Zonda. En helt ny farkost med dyp V-bunn og klassiske linjer.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Windy i Arendal satser for fullt denne våren og kommer med en splitter ny båt. Det dreier seg om en 31-fots weekender som har fått navnet Zonda etter fønvinden som blåser fra Andesfjellene og ned til Argentina.

Zondavinden kan komme opp i en hastighet av 22 knop. Noe mer fart må nok påregnes når Windy sjøsetter nyheten som er tegnet av Hans Jørgen Johnsen. Flere motoralternativer, med enkel eller dobbel installasjon, kan velges. Største motorkombinasjon gir totalt 440 hk. Det skulle gi det dype V-bunn-skroget (24 grader) god fart i sjøen.

-Jeg synes dette er den vakreste båten Hans Jørgen Johnsen har tegnet for oss, sier direktør i Windy boats Knut Heiberg-Andersen. Johnsen har blant annet tegnet Windy 52 Xanthos og Windy 40 Bora. Han var også delaktiv i utviklingen av SR52 Blackbird.

Skrogformen og da spesielt baugen og vindskjermen gir assosiasjoner til klassikeren Master Miami og Nimbus 22 DC. Den har også trekk fra båter som Coronet og Swordsman. Men båten har mye egenart ettersom designeren er i absoutt verdensklasse på sitt fagfelt.

Båten skal først og fremst være en overnattingsbåt for to personer. Under dekk finnes en lugar med dobbeltkøye, stort toalettrom og en liten bysse.

www.windyboats.com