Fem nye amerikanere

Amerikanske Cobalt lanserer fem nye modeller i 2011. Disse får premiere i Düsseldorf til helga.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Cobalt Boats er storprodusent av daycruisere og bowridere. Hvert år produseres cirka 3000 båter fra fabrikken i Kansas. Men i Norge er markedet langt mindre, i alle fall foreløpig. Det kan ha med forskjellen på norsk og amerikansk klima å gjøre. Amerikanske båter som Cobalt kommer gjerne med heldekkende teppe på dørken, noe som gjerne er ukurrant i forhold til norske forhold. Store bensinmotorer har heller ikke gjort saken noe bedre med tanke på norske petroliumspriser. Men Cobalt er kjent for å være velbygde båter med god komfort. Nå er amerikanerne klare med fem nye modeller.

Minstemannav nyhetene er Cobalt 200. En 21-fots bowrider bygget for komfort og vannsportaktiviteter. Den er utstyrt med en Volvo bensinmotor på 225 hk. Prisen er ikke avskrekkende: 320 000 kroner.

-Den har designelementer i skrogutformingen som gjør den til en nytelse for øyet. Plassen ombord er imponerende og sjøegenskapene av beste Cobalt merke, sier daglig leder i Høvik marine, Christian Krog Hansen til Båtmagasinet.

Verdt å nevne er også Cobalt 243, en 26-fots daycruiser bygget på skroget fra bowrideren 242. Her er det romslig overnatting for to og separat toalettrom. På denne modellen får du også amerikanernes nye nedsenkbare badeplattform som gjør ombordstigningen etter svømmeturen enklere. Pris fra kra 670 000 med 300 hk Volvo bensinmotor.

De andre nye modellene fra Cobalt er 210WSS (Water sport series), A25 og 276.
Alt om disse finner du på www.cobaltboats.com

Norsk importør er Høvik marine.
www.boat.no/hovik-marine

 

(19.01.2011)