Romslig og økonomisk familiebåt

Med romslig bokomfort og drivstoffkapasitet på 4.300 liter kan du trygt reise på langtur med familie og venner i Clipper 60. Den nye modellen har verdenspremiere og vises for aller første gang under Båter i Sjøen i september. (04.07.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Båtmagasinet testet i siste magasinutgave den mindre utgaven Clipper 40 Sedan, som ble beskrevet som sindig og solid. På høstens flytende båtmesse i Sandvika får publikum også se nærmere på den større utgaven Clipper 60. Sist helg ankom båten Haugesund.

Romslig

Den klassisk utseende trawlerbåten leveres med tre lugarer samt mannskapslugar akter med enkle baderomsfasiliteter. Midtlugaren har dobbelkøye og tilgang til eget bad, mens den mindre sidelugaren er utstyrt med to enkeltkøyer. Lugaren i forpiggen har også dobbelkøye og tilgang til bad.

Sosial

Midtsalongen er utstyrt med TV og hjørnesofa, samt godt utstyrt bysse med blant annet barløsning vendt mot salongen. Også den romslige flybridgen innbyr til sosialt samvær, med sitteplasser i begge hjørnene samt et ekstra passasjersete ved styrekonsollen og wet-bar for sene kvelder. Båten har også badedekk, og soldekk i front med egen sittegruppe.
Langtur
Drivstofftanken rommer 4.300 liter, og med vanntank på 1.500 liter ligger alt til rette for langtur. Clipper 60 er med andre ord ingen sprinter, men holder på det meste en cruisefart på 18 knop. Motorkraft er 2 x Cummins dieselmotorer med 540 hestekrefter hver.

Rederlugar Flybridge Gjestelugar

Clipper 60 Clipper 60 Clipper 60

Smekkfull messe

Verdensnyheter Clipper 60 er ikke den eneste nyheten du kan se under Båter i Sjøen. Blant andre vises den tidligere omtalte Askeladden S6 sport frem. Polarcirkel har også høye forventninger til sin 560 Sport, mens Skorgenes jobber på spreng for å få klar sin nye modell Nordic 390. De skal også vise frem sitt nye flaggskip Sonic 445. Båtmagasinet vil i tiden fram mot messa presentere noen av nyhetene litt nærmere.