Fische Marine satser stort på XO

Fische Marine som ny importør setter fullt trykk på de finske XO-båtene i Norge og Sverige.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Båter i aluminium øker sin popularitet i fritidsbåtmarkedet. Kanskje først og fremst på grunn av det enkle vedlikeholdet. Til nå er det Anytech og Buster som har vært de mest toneangivende, mens de finske XO-båtene er på vei inn.

Les også: En utsøkt XO -Ny innstegsmodell

Kvalitetsbåter

-Vi satser stort på båter fra den finske produsenten fordi de etter vår mening representerer noe av det ypperste innen aluminiumsbåter, sier markedssjef Pål Bustad i Fische Marine.

XO leverer båter fra 20 til 27 fot, både åpne og med hytte, alle med utenbordsmotor, mens de to største på henholdsvis 24 og 27 fot også leveres med innenbord.


XO 24 var den første båten fra finske XO boats

Bygger forhandlernett
-I disse dager knytter til oss både eksisterende og nye forhandlere til dette spesielle produktet, sier Bustad. Det er Oslo Båtsenter som frem til nå har vært importør. Selskapet vil trolig fortsette som forhandler i Oslo-området.

-Vi har stor tro på denne båtserien, både fordi de representerer det ypperste innen båtproduksjon, men også fordi de dekker mange behov. Selv om båtene i utgangspunktet er bygget for profesjonelt bruk, er de i aller høyeste grad tilrettelagt for fritidsbruk. Båtene vil egne seg for de som ønsker å utvide sesongen i begge ender, og for de som kanskje av og til har behov for redskap som tåler tøff behandling under røffe forhold. XO har båter som dekker de fleste behov, sier markedssjefen.

De første båtene kommer til anlegget på Sætre allerede i neste uke, men straks forhandlernettet er etablert starter distribusjonen. Bustad mener de vil være leveringsklare over hele landet i løpet av vinteren.

(06.09.2011)