Båttyveri på høylys dag

Han skulle ta opp båten sin ved kommunebrygga lørdag formiddag, men snudde ryggen til båten et par timer. Det var nok til at frekke tyver stakk av med båten. (13.10.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Nå utlover Glenn Gjeruldsen fra Bamble 10.000 kroner i dusør til den som finner båten. Båten er av merket Buster XL 94-modell med en Evinrude E-Tec 90 hk 2008-modell, og med sin knallturkise farge på fribordet skulle det være enkelt å gjenkjenne den sjeldne båten.

Maks uflaks var det for den uheldige båteieren, som fordi han skulle ta opp båten og sette den i opplag hadde sagt opp den vanlige forsikringen.
- Derfor hadde jeg kun opplagsforsikring og dermed dekkes ikke tyveriet fra brygga, sier Gjeruldsen til Telemarksavisa. Han la Buster'n ved den kommunale utstikkeren på Stathelle som er gjestebrygge klokka 11.00 lørdag formiddag, mens han og kameraten reiste avgårde med kameratens båt for å spyle denne rein før opplag. Men da de kom tilbake for å gjøre det samme med Gjeruldsens båt, var den søkk vekk. Bare tre fortøyningstamper hang igjen.  

Båten var låst og uten nøkkel da den ble forlatt, og hovedbryteren for strømmen til starteren var også borte. Til tross for dette var det ingen som hadde lagt merke til hvem som hadde forsvunnet med båten, selv om det på dette tidspunktet var mange som satt ute ved trafikksentralen i Brevik, Riggen pub. Nå er tyveriet meldt til politiet, men den uheldige båteieren har besluttet å utlove en dusør på 10.000 kroner til den som finner igjen båten hans.

Båten er opprinnelig svensk, og båter med denne fargen er det ikke mange av her i landet. Gjeruldsen håper nå at noen tar kontakt, enten med ham eller politiet om de ser båten.