Nytt medlem i Pro-serien

Finske Buster utvider modellspekteret med nok en robust nyhet i den såkalte PRO-serien.Båten er utviklet i samarbeid med fiskeguiden Kalle Paavola.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Den nye XL Pro går inn i den robuste Pro-serien som fra før av består av Lx Pro og Magnum CC Pro.
Pro-serien er båter som er litt kraftigere dimensjonert, og uten glassfiber innerliner. I Pro-serien er alt laget i aluminium. Det er båter som tåler enda røffere bruk enn en standard Buster-båt.

-Det nye tilskuddet i Pro-serien, som blir lansert for 2013, er en nesten seks meter lang konsollbåt som er laget med tanke på fiske- og nyttebruk, skriver Fiskars boat i en pressemelding.

Finnene har hatt fokus på å lage en båt med gode planløsninger for kastefiske og bredt akterparti for dorging. Så er det også fiskeguiden Kalle Paavola (bildet t.h) som har utviklet båten, i samarbeid med Fiskars. Paavola, som arrangerer fiskereiser i Pro Kalastus AS, er kjent som en allsidig fisker, med lang erfaring med både dorging og kastefiske, både til havs og på innsjøer. I den senere tid har han lagt sin elsk på jiggfiske.


LEGG merke til den sammenleggbare akterbenken som skal gi mer innvendig plass ved behov.

Til proff bruk

-Vi tror at XL Pro kan bli den mestselgende modellen i serien. Båten har store åpne flater, slik at den i tillegg til fiske egner seg utmerket som forbindelsesbåter mellom øyer, til transport av byggemateriale og til offentlig bruk. Du får for eksempel uten problemer plass til en to meters båre", sier produktutviklingssjef Anders Kurtén.

Båten har en styrekonsoll i aluminium, som kan leveres fabrikkmontert til styrbord eller i senter av båten. Luken til det store oppbevaringsrommet ligger foran konsollen. I konsollen er det plass til å integrere plotter, og i targabøylen, som er utstyrt med kabelgjennomføringer, er det lett å legge til tilleggsutstyr.

Skålformet offshoresete leveres som standard. Som fabrikkmontert tilleggsutstyr finner vi en benk til to personer, som også kan brukes som støtte. Til standardutrustningen hører rustfri reling, praktiske festeplasser for stangtuber og tilleggsutstyr rundt om på båten. Som tilleggsutstyr finner du en dobbel stativserie som gir enda større muligheter for å feste utstyr.

-Det er ikke nødvendig med hull i båten, siden de ekstra stativene gjør det mulig å feste tilleggsutstyr på to punkter. De gjør dessuten relingen høyere, slik at den er tryggere å lene seg mot i hardt vær, forklarer Paavola.

Paavola understreker hvor viktig det er med gjennomtenkte oppbevaringsløsninger.

-Det må ikke ligge overflødig utstyr på dørken. Det utstyret som ikke trengs i øyeblikket, skal kunne stues unna på en ryddig måte, slik at det ikke er i veien.

Båten får sin offisielle premiere i Helsingfors i august.

Buster XL Pro 2013

Lengde

: 5,94 m

Bredde:

2,17 m

Vekt:

ca 620 kg

Personer:

7

Motoreffekt:

70–115 hk

Info:

www.yamaha-motor.no