Ny "Drive" fra Finnland

Nå er det ikke lenger bare Buster du får fra Fiskars. Drive sport console 56 og Drive Convertible 56 heter nykommerne.

Publisert Sist oppdatert

Aluminiumsbåten Buster har lenge vært blant de mest populære motorbåten i de nordiske landene.

 Men nå kommer Fiskars med en helt ny modellserie inspirert av sportsbiler. De nye båtene er 5,6 meter lange og har fått navnene Sport console og Convertible. Sistnevnte med walk-through-vindsjerm.

 

Det nye sortimentet ble designet av de anerkjente svenske designerne av racer- og performance-båter,

Ocke

og Ted Mannerfelt, i samarbeid med Fiskars Boats. De har lagt vekt på å utvikle en inspirerende cruiser med fremragende manøvrerbarhet som utvider grensene for tradisjonell tenkning uten å sette sikkerheten på spill, skriver Fiskars i en pressemelding.
 

-Drive er en innovativ, smart båt med rene linjer. Den er perfekt for båtbrukere som verdsetter god design, omhyggelig vektlegging av detaljer og topp ytelse, sier båtdesigneren Ocke Mannerfelt.  

 

En ny og mer urban innfallsvinkel

-Med lanseringen av de to Drive-modellene vil Fiskars ha to serier med båter som dekker et bredt bruksområde, fra fiske og familiemoro til cruising og persontransport. Cruiser-båtene i Drive-klassen er utviklet for byboere, mens båtene i Buster-klassen dekker mer allsidige båtaktiviteter”, kommenterer

Juha Lehtola

, administrerende direktør i Fiskars Boats.

Drive-serien vil etter hvert utvides til å omfatte alle større båttyper. .

 

Inspirert av sportsbiler og racerbåter

Hoveddesigneren, Ted Mannerfelt er en erfaren sportsbildesigner, og har hentet inspirasjon til Drive-serien fra sportsbiler. Racerbåter, som er spesialfeltet til Mannerfelt Design Team, påvirket også utformingen. Båtene som er utviklet av Mannerfelt Design Team har vunnet nesten 20 verdensmesterskap i Offshore Racing.  

De ytre målene i de to båtene i Drive-serien er like, men de er tiltenkt ulike bruksområder.
Sport Console-modellen er en blanding av de beste kvalitetene i en vannscooter og tradisjonell motorbåt samlet i en båt. Med andre ord et alternativ for ulike vannsportsaktiviteter. Convertible-modellen, som har kapasitet til opptil sju personer, egner seg best til idylliske dagsutflukter med venner og familie, skriver Fiskars i pressemeldingen.
  

“Manøvrering av en Drive-cruiser gir følelsen av å sitte i en sportsbil av høy kvalitet. Av hensyn til sikkerheten sitter du lavt i båten og du har et billignende instrumentpanel og god sikt gjennom frontruten”, mener Mannerfelt.
 

Aluminiumsrammen minner om en SUV. Den avstivede bunnen gjør ikke bare båten sikker og stillegående, men også enkel å manøvrere, står det å lese i pressemeldingen. 

Begge båtene er utviklet for motorer på 75 til 125 hestekrefter.

Lengde: 5,60 m
Største bredde: 2,23 m
Vekt: 680 kg
Max motor: 125 HK
Kapasitet: 525 kg

Mer info på www.driveboats.com