Trebåtfestival kjøper småbåthavn

Sunnmøringer er ikke kjent for å være beskjedne. Trebåtfestivalen i Ulsteinvik satser som aldri før og har kjøpt egen småbåthavn til årets festival. (14.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Handelen består av 90 meter med flytebrygger inkludert utliggere. Fra før eier festivalarrangøren Ullaholm Båtklubb 25 meter flytebrygger, men har nå altså tredoblet bryggekapasiteten sin foran årets Trebåtfestival som avvikles i den lille sunnmørsbyen den 13.-16. august.

Langsiktig

- Vi ser at vi kommer til å få flere og flere båter på festivalen i årene fremover. Hvert eneste år er det store utfordringer med å få tak i nok brygger til festivalen, sier leder i Ullaholm Båtklubb, Karl Johan Barstad.
- Vi er nå enda mer rustet til årets Trebåtfestival, og det blir kjekt å kunne tilby gode bryggeplasser til alle som kommer med båt til Ulsteinvik i årene framover, sier Barstad, som samtidig erkjenner at det ellers i året er altfor få båtplasser til besøkende båter.

Folkefest

I år er det fjerde gang trebåtfestivalen arrangeres i Ulsteinvik, og den har med blant annet sin gateparade, ta sjansen, rokonkurranse og barnearrangement etter hvert utviklet seg til å bli en liten folkefest med mange besøkende både fra Sunnmøre og også landet ellers. Men ikke alt under festival er tilrettelagt etter sunnmøringenes nasjonale rykte; det meste er nemlig gratis.
- Vi har gratis kaiplass, gratis strøm, gratis frokost, gratis internett og gratis bowling. De som har meldt seg på og overnatter i båtene sine får også gratisbilletter til arrangementene våre.