Bryggespesialist slått konkurs

Med et underskudd på rundt 10 millioner kroner i fjorårets regnskap og en underbalanse på tre millioner er Telebryggen AS i Porsgrunn nå slått konkurs. (14.01.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Nedre Telemark Tingrett åpnet konkurs i boet like før helgen. 19 ansatte mister dermed jobbene sine i Telebryggen AS som har spesialisert seg på montering og produksjon av flytebrygger. Bedriften har blant annet vært leverandør av brygger til "Båter i Sjøen"-messene i Sandvika.

Siden oppstarten i 1989 har Telebryggen Inntil i fjor gått med overskudd. Regnskapet for 2008 viser en omsetning på 43 millioner kroner og et underskudd på cirka 10 millioner kroner. En underbalanse på tre millioner kroner ble for tung å bære, og styret begjærte dermed oppbud.

Daglig leder og gründer Arild Øvretveit sier til Telemarkavisen at årsaken til oppbudet er et vanskelig marked. I tillegg har bedriften hatt en del problemer knyttet til underleverandører og reklamasjoner. Øvretveit, som selv er en av de som taper mest på konkursen, ønsker nå å selge varelageret og bygningene for å få inn penger.