Båter i sjøen åpner i morgen

Båter i sjøen 2007 åpner i morgen - 6. september - for 10. gang på Kadettangen i Sandvika. Nærmere 600 båter presentert i sitt rette element. Dette er Nordens største flytende messe med nesten en nautisk mil med brygger samt 60 telt på land.

Publisert Sist oppdatert

"Det er utrolig mange nyheter på messen, og spesielt spennende er det at vi kan presentere mange premierer som bl.a. Jeanneau 45 og Dehler 34. På land finnes også utstyr, klær, organisasjoner og mye annet som har tilknytning til sjøen og sjølivet", forteller messesjef Aud Høva.

"Det som er spesielt hyggelig med denne messen, er at man får oppleve båtene i sitt rette element; kjenne sjølukten, vinden og oppleve stemningen. Når man rusler langs strandkanten kan du kjenne duften av nydelig sjømat som vår gourmet-kokk Egil Nordeide lager i vårt store strandkjøkken. Her får man både smake og lære å lage." sier en entusiastisk Høva.

På aktivitetsområdet på stranden er det også mange aktiviteter for barna. Her kan man seile A-joller, padle, prøve AquaSkipper, fiske krabber og selvfølgelig kommer den populære redningsskøyta Elias som barna kan kjøre. Det blir også mange andre ting som skjer i løpet av messen som bl.a. Rusken-aksjon under vann, realistiske redningsaksjoner med "mann over bord" og "båtbrann". Ved bryggen vil du også kunne besøke både Brannbåten, Redningsskøyta og Politibåten.

Båter i sjøen setter sikkerhet i fokus, og i løpet av messen kan man ta båtførerprøven, både kurs og privatisteksamen, lære livredning og hvor bruke og ta vare på vare på redningsvesten. Og er man interessert å jobbe i båtbransjen får man god informasjon om dette også.