Klart for stor messehelg

Har du planer om ny båt? Nå kan du se båtene i sitt rette element. Kommende helg blir det nemlig flytende båtmesse både i Oslo og Sandnes.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

204 meter flytebrygger er på plass på Tjuvholmen i Oslo. Her skal det arrangeres flytende båtmesse for første gang denne helga.

-Responsen har vært enormt bra. Så langt har vi fått betaling for 91 ulike båter, sier messegeneral Marius Kragstad til Båtmagasinet.

Han er ansvarlig for den nyetablerte båtmessa på Tjuvholmen, som ligger an til å nå målet om hundre utstilte båter.

Se alle årets båtmesser

Stort behov

-Det har vært et veldig sug etter noe sentrumsnært. Vi i båtbransjen har relativt tøffe tider, og må derfor se på nye ideer. Denne messa er sentrumsnær og gratis. Målet er å tiltrekke nye mennesker ved å skape en hyggelig ramme i trivelige omgivelser, sier Kragestad.

Med båter som Hydrolift, Targa, Riva, Princess, Nor-Tech og Ferretti skulle man tro at det lå an til en virkelig eksklusiv high-end-messe. Det er ikke meningen, i følge arrangøren.

-Vi har ikke ønsket å ha noe eksklusivt arrangement. Dette skal være ei messe for folket. Det er litt tilfeldig at så mange av de litt mer eksklusive merkene har meldt seg på, sier Kragestad.

Messa åpner torsdag, og varer til søndag.

- Nå er jeg veldig spent. Det er et stort prosjekt, og det er er første året vi arrangerer. Vi har kontroll på sponsorer, brygger og båter. Vi har ikke kontroll på været, men vi håper på sol, sier den blide messearrangøren.

Mer info på www.osloboatshow.no

Messe i Sandnes

Også på Vestlandet blir det båtmesse denne helga. Sandnes båtmesse arrangeres også for første gang. Over 80 båter skal stilles ut i Vågen i Sandnes. I tillegg til båtene i sjøen blir det messetelt på hele 700 kvadratmeter. Lørdag kveld blir det gladjazz i teltets serveringsområde.

-Vi ligger veldig godt an. Til og med været ser ut til å bli bra, sier arrangør Bengt Magnussen til Båtmagasinet.

Det er folkene bak tidligere Stavanger båtmesse som nå har flyttet arrangementet til Sandnes.
Vågen blir smekkfull denne helga, og messa er fulltegnet. Mange store båter har meldt sin ankomst. Blant annet kan man ta en nærmere titt på Flemming 65, Clipper 60 og den nye Sealine SC42. 

Seilinteresserte bør kjenne sin besøkelsestid. I motsetning til de fleste andre båtmesser i Norge har Sandnes båtmesse nærmere 50 prosent seilbåter.

Et av trekkplastrene, i tillegg til båter og utstyr, er redningsøvelsen med SeaKing fra 330 skvadronen på Sola.

Messa holder åpent fra fredag kl 14 til søndag klokken 18.
Mer info på www.stavangerbaatmesse.no