Bråstopp for Bolærne

Driftsselskapet bak Østre Bolærne har gått konkurs med en gjeld på 3,5 millioner kroner. (20.07.09)

Publisert Sist oppdatert

Av: Therese Vågen
Foto: Amund Rich. Løken

Dermed blir det bråstans for virksomheten på Østre Bolærne og 25 ansatte mister jobbene sine etter at Torp Cafè og Catering har måttet gå til skifteretten.

Det er Vestfold fylkeskommune og Nøtterøy kommune som eier øya. Den ble kjøpt fra forsvaret i 2005 etter at Smiths Venner egentlig hadde fått tillatelse til å kjøpe Bolærne. Fylkeskommunen og Nøtterøy kommune ønsket å åpne øyperlen for allmennheten med blant annet kurs og konferanse-muligheter, overnatting, restaurant og gjestehavn.

Første driftsår gikk virksomheten på øya med sju millioner kroner i minus, en av årsaken var innkjøp av båt som skulle frakte passasjerer til øya, men som viste seg å ta for få passasjerer. Den gang ble flere i driftsstyret med representanter fra fylkeskommunen og kommunen byttet ut.

Nå har også driftsselskapet Torp Cafè og Catering måttet kaste inn håndkleet, og dermed blir Bolærne og eierskapet nok en gang gjenstand for diskusjoner. Blant annet skal Fylkeskommunen lenge ha ønsket at Nøtterøy kommune skal ta over eierskapet.