utgave nr 9 1999

Tid for vinterdvalen

Publisert Sist oppdatert

TEMA: OPPLAG

Tid for vinterdvalen

Allerede nå begynner opplagsbukkene å komme på plass og presenningene brettes ut for båtens vinterdvale. Mange lar båten ligge på sjøen i vinterhavn, men de fleste sør i landet tar båtene på land. Vestpå og nordover bruker folk båten hele året. Uansett hva du velger, bør båten forberedes for den kalde årstiden.

Det er svært få klimatyper som stiller større krav til båtens forskjellige komponenter og deler enn det norske med rundt 60 graders forskjell på de varmeste sommerdagene og de kaldeste vinterdagene. Nedbør i form av regn og snø med fare for isdannelser på forskjellige plasser i båten både utvendig og innvendig, byr på store utfordringer både for de som har bygget båten, og de som har tatt ansvaret for å gi båten et "lykkelig liv".
Ambisjonene med disse temasidene i denne utgaven av Båtmagasinet, er å gi deg noen gode råd om vinterklargjøringen og se litt på en del vedlikehold du bør gjøre nå som vil lette klargjøringen og pussen til våren. Hvis du ikke får svar på alle spørsmålene dine her, anbefaler vi på det sterkeste at du som har tilgang til Internett, stiller spørsmål under knappen "Båtplassen" på oppslagssiden vår. Der vil du nesten garantert få mange fornuftige svar. Adressen er: www.batmagasinet.com