utgave nr 4 1999

Ta vare på kalesjen

Publisert Sist oppdatert

Ta vare på


kalesjen


Tekst og foto: Ingvar Johnsen
Mye har vært sagt og skrevet om kalesjevask og pleie opp gjennom årene. Den snilleste og enkleste metoden er å bruke vanlig vaskepulver, lunket vann og en myk børste mens kalesjen står på båten. Skyll godt, men ikke med trykkspyler. Hvis kalesjen er ekstra møkkete, anbefaler kalesjeprodusenten Jens Sagen å bruke vanlig motorvask. Sagen har forresten et eget sett med både jordslagfjerner, kalesjevask og impregnering. (Tlf.: 38 18 31 11).
I fjor kom det et nytt middel på markedet; Shipshape. Vår fotosjef hadde en aldeles håpløst møkkete kalesje full av jordslag, som med vask og bruk av Shipshape ble som ny! (Euro Fritid, tlf.: 69 34 34 44).
Etter vask er det antakelig helt nødvendig med impregnering. Vi har tidligere testet Hyfotex impregnering med meget godt resultat. Ikke minst fordi kalesjeduken ikke ble misfarget og at den holdt seg myk. (R. Manskow A.S., tlf.: 69 27 41 22). Men her er det mange forskjellige typer på markedet. Bare husk en ting: Kalesjen må være ren og du bør prøve om fargeektheten er i orden. Det er også lurt å dekke til alle plasser som ikke skal impregneres, sånn som kalesjevinduer og glidelåser m.m.

Powered by Labrador CMS