utgave nr 11 2011

Årets gjestehavn

Farsund har trolig funnet vinner-oppskriften. Den multispråklige vekteren, Elin Salvesen, går hver morgen fra båt til båt for å dele ut gratis rundstykker og fersk morgenavis. I tillegg har Farsund aldri tatt havneavgift fra båtfolket. Ny strandpromenade og ny flytebrygge for 2011-sesongen trekker også opp helhetsinntrykket.

Publisert Sist oppdatert

 

-Dette er veldig veldig gledelig, sier Ann Helen Erichsen, turistsjef i Farsund kommune.

Hun tror båtfolket setter pris på havna av flere grunner.

- Jeg håper ikke vi er så populære bare fordi vi er gratis. Jeg tror båtturistene setter pris på beliggenheten og den servicen vi yter, sier Erichsen. Turistsjefen mener byens vekter må ta mye av æren for suksessen.

- Elin betyr enormt mye for oss. Hun har daglig kontakt med båtturistene, og melder tilbake til oss dersom noe ikke er som det skal. På den måten kommer vi tett på våre gjester, sier Erichsen.

Suveren vinner

Årets kåring var klarere enn noen sinne. Sørlandshavna fikk desidert flest stemmer av Båtmagasinets lesere, i tøff konkurranse med blant andre Tønsberg og Rosendal, som kom på henholdsvis andre og tredjeplass. Det blir vanskelig for andre havner å konkurrere mot Farsund når de så til de grader legger tilrette for båtfolket. Ikke bare har de droppet havneavgiften. De har også en utmerket morgenservice fra vekteren. Alle båtturister føler seg som velkomne gjester i Farsund. Det er tilbakemeldingene Båtmagasinet har fått.

- Utmerkelsen gir inspirasjon og motiverer oss til å fortsette jobben for å bli enda bedre, sier turistsjefen.

 

Sterke kandidater

Ti havner var nominert til den prestisjetunge tittelen «Årets gjestehavn». Alle fortjener hederlig omtale for å legge tilrette for båtfolket.

De nominerte var Dingja, Oscarsborg, Farsund, Rosendal, Tønsberg, Bodø, Bekkjarvik, Grimstad, Ikornnes og Knutholmen.
Vinnerhavna får et stort flagg med påskriften «Årets gjestehavn 2011».