utgave nr 11 1993

Jason's Cradle

Publisert Sist oppdatert

DRA DRUKNENDE OMBORD

Dette nye systemet for å vinsje folk som har falt overbord ombord igjen, er ii utgangspunktet konstruert for seilbåter og motorseilere med vinsjer. Men de skal også være effektive for motorbåter og mindre joller da man må dra vedkommende ombord ved hjelp av håndkraft.
"Jason's Cradle" heter den leddete stigen som er bygget opp av kraftige plastledd og senkes ned i vannet rundt personen i sjøen. Ved hjelp av vinsj eller håndkraft drar man vedkommende ombord. Den ene enden festes på rekka og går ned langs skutesiden. Systemet skal også kunne brukes som badetrapp eller å sitte i hvis man vil vaske båten utvendig mens man er i sjøen og til båtmannstol når man vil opp i riggen på seilbåten.
"Jason's Cradle" er lett, solid, rustfri og kan surres sammen i en spesialbag man kan ha lett tilgjengelig på dekk eller i cockpit. Leideren leveres i forskjellige formater, men standardversjonen på trinnene har disse målene:
Bredde 177 mm
Høyde 140 mm
Dybde 20 mm
Systemet er testet og godkjent av US coastguard for livbåter og patentet er akseptert av Lloyds.
Opplysninger: Land and Marine Products Ltd., Kingsley House, Old Park Farm, Kingsley, Bordon, Hampshire GU35 9LU, tlf.:0420 474484 fax: 489002.