utgave nr 10 1996

Vi prøvekjører: Terhi Big Fun C

Publisert Sist oppdatert

Vi prøvekjører: Terhi Big Fun C

Lettdrevet spesialplast

Som en av få lager finske Terhi båter i ABS-plast i stedet for glassfiberarmert polyester. ABSolutely best påstår produsenten i sin reklame. En gimmick de har gjort var å slepe en båt etter bil i x antall kilometer for å bevise slitestyrken.

Av Hans Due

Terhi har alltid holdt seg til småbåter, landstedbåter og slepejoller i varierende størrelser, fra den minste på knapt 8 fot og som heter Baby Fun til den største, 15,5-foteren Big Fun C.
Alle Terhibåtene bygges i ABS-plast som er en termoplast som blir støpt under vakuum. Det er sandwich-konstruksjoner med polyuretan-skum i skrogene slik at de skal være garantert synkefri. Som sandwichbygget blir båtene stive, mens løse lokk har en tendens til å bli litt vinglete, så også med Terhi Big Fun.
Båten har ganske bra sjøegenskaper, den er lett å trimme og virker lettdrevet. Vi prøvekjørte båten med en 50 hk. firetakts Yamaha på hekken, og logget rundt 30 knop i litt småchoppy sjø. Riktignok fikk vi noen skvetter inn i båten, men gjennom en propp i bunnen av båten fikk vi lenset ut vannet.

Innredning

Båten har midtstilt styrekonsoll som etter vår mening var montert litt for langt fram i båten. Det er ok når man står og kjører, men sitter man på benken akterut, blir man fort sliten av å måtte strekke seg langt fram for å nå rattet og gassen. Det er også litt i trangeste laget på hver side av konsollen. Dørken er ujevn og kronglete å bevege seg på.
Stueplass er det bra med under akterbenken, toseteren i forpiggen og under setet foran styrekonsollen. Totalt er det sitteplass til seks personer, selv om båten ikke er godkjent for mer enn fem. Skulle uværet komme, kan man slå opp en kalesje som festes i styrekonsollen. Da sitter i hvert fall de på akterbenken tørt. Det er tre kryssholt, antisklibelegg på fordekket og en solid pulpit rundt hele dollbordet.
Terhi har tatt i bruk et helt nytt rattsystem som vi fant meget smart. Selve rattet kan enkelt løsnes fra rattstammen, og ved hjelp av en kopp over rattstammen og en hengelås, har man en meget effektiv tyverisikring.

Data

Lengde:4,70 m.
Bredde:1,85 m.
Vekt:280 kg.
Maks belastning:5 personer
Maks motor:60 hk.
Pris u/motor:Kr. 52.900,-
Importør:S. Laregg A/S, Postboks 196 Kaldbakken, 0903 Oslo. Tlf: 22 25 33 42

1.
Terhi Big Fun C er den største båten fra den finske ABS-plast produsenten.

2.
Litt trangt på hver side av styrekonsollen og litt langt fram til rattet når man sitter. Vi likte ikke dørken som var litt kronglete å bevege seg på.

3.
En meget smart tyverisikring. Rattet fjernes ved et lite håndgrep....

4.
.... og en kopp med lås settes på rattstammen.