utgave nr 3 2004

Småjeeptest: Terhi Big Fun

Publisert Sist oppdatert

Småjeeptest: Terhi Big Fun

Med ABS-skrog og høyt fribord er Terhi Big Fun en god landstedbåt.

Som ABS-båt var Terhi Big Fun en ensom fugl i vår samling av 15 testbåter. Som alle Terhis øvrige båter er Big Fun en sandwichkonstruksjon med skum som distansemateriale. Dermed er båten usenkbar og tåler mye juling. Fremfor alt får man en meget stabil skrogstruktur.
Terhi Big Fun C har fornuftig disponert, midtmontert styrekonsoll. Terhi har benyttet en sidemontert kontrollboks, men den er integrert i konsollen på en vellykket måte. Også denne båten er utstyrt med en farget vindskjerm, noe vi er skeptisk til med tanke på sikten i mørket. Rundt vindskjermen er det en skikkelig, pulverlakkert rekke, og det er rikelig plass til ettermontering av utstyr. Innunder konsollen er det god plass til føttene, men også i Terhi må man vel langt bakover før man får støtte til ryggen. Brannslukker er standard.
Selv om båten ikke er selvlensende, har den en vellykket regnlens som åpnes og stenges med en propp i dørken ved førerplassen. Når båten er kommet opp i plan, trekker man ut proppen og båten lenses. Den lenser også båten når den ligger stille uten vekt om bord. Selve dørken har flere nivåer som drenerer vannet mot utløpet, men de gjør det også mulig å vrikke foten. En planere dørk ville vært å foretrekke. Rundt dollbordet er det skikkelige rekker. Motorbrønnen er dyp, men dessverre har motormontøren laget hele tre hull for å trekke gjennom kablene til drivstoff, styring, strøm m.v.
Båten har ett stort stuerom akter, ett i en liten benk foran konsollen og ett forut. Vi reagerer negativt på at hengsler og beslag kun er festet med popnagler. Den runde delen av bakken forut er lett å skli på, og vi forstår ikke hvorfor produsenten har montert lanternen og et kryssholt midt på fordekket. Et rent fordekk ville vært å foretrekke. Vi synes også at lanterner, ikke bare lanternesoklene, burde vært standard.
Akterbenken er smart disponert i tre separate rom, med batteriet til babord, dreggkasse til styrbord, og tanken plassert i et stort midtrom. Meget bra.
Terhi Big Fun C har alminnelig gode sjøegenskaper. Den kommer lett opp i plan og byr ikke på overraskelser ved krappe manøvrer. Skroget er mottakelig for trim, men viser ingen uvanlige tendenser til å galoppere. Imidlertid er den forholdsvis rank og sensitiv for vektfordeling.

Pluss
+ Bra innvendig høyde og gode rekker.
+ Sjøegenskaper.

Minus
- Smalt forbi konsollen, i tillegg til bukler i dørken
- Litt for lang avstand fra ryggstøttet til konsollen.

Tekniske data:
Lengde i m4,70
Bredde i m1,85
Vekt uten motor, kg300
Maks motorstyrke i hk60
Maks belastning5
Utrustning:
BrannslukkerX
BadestigeX
PuterX
Lanterner
LensepumpeX
Selvlens
Pakkepris 04119.000,-
Mer informasjonKellox AS, Ski
Telefon: 64 97 61 00
Internett: www.kellox.no