Nr 3 2013

Testlaboratoriet

Vi får stadig tilsendt vareprøver på praktisk utstyr. Alt fra det revolusjonerende smarte til det helt ubrukelige. På disse sidene samler vi sammen produktene og prøver dem ut i vårt flytende laboratorium.

Publisert Sist oppdatert

Miljøvennlig supermiddel?

På båtutstyrsmessen METS i Amsterdam ble vi introdusert for Permanon – en serie miljøvennlige båtpleieprodukter som skal gi ekstrem beskyttelse og glans. Det interessante med Permanon er at virkestoffet er nanopartikler av grunnstoffet Silisium. Silisium har et bredt anvendelsesområde, og et google-søk avslører at det brukes i svært mye – inkludert leppestift. Permanon-produktenes fremste egenskaper skal være at de gir en ekstrem overflatefinish som skal gjøre at man kan redusere vasketiden med 50 prosent! Permanon er i følge produsenten utviklet for å gi overflatebeskyttelse til en rekke produkter – og hevdes å overgå alle voksbaserte overflatebeskyttelser. Produktene er tilgjengelig i konsentrat som blandes ut i vann, og skal gi en meget høy UV-beskyttelse. Vi har foreløpig ikke kunnet slå fast produktets holdbarhet over tid, men vil allerede i neste nummer komme tilbake med en test av produktene.

Permanon Supershine og PS Paste

Kjekt å ha?

Vi har forventninger.

Pris:

89,-

Er den verdt prisen?

Foreløpig usikkert.

Informasjon:

www.permanon.com

 

Australsk aluminiumsrens

Norglass er en stor australsk produsent av blant annet skipsmaling. Vi kom ved en tilfeldighet over en gele for rengjøring av ubehandlet aluminium. Produktet har geleform for at det skal kunne feste seg på flater i alle vinkler. Det kan også brukes til fornyelse av blant annet galvanisert jern, kobber og bronse.

Vi prøvde middelet på aluminium og konklusjonen er at det virker, men det fjernet ikke de vanskeligste flekkene fra kraftig saltoksidering. Middelet bør fungere greit til rengjøring av aluminium på fritidsbåter. Norglass har ingen forhandler i Norge, men kanskje en båtutstyrsforhandler finner det interessant å ha i sitt sortiment?

 

Norglass Metal-Etch Gel

Kjekt å ha?

Javisst.

Pris:

Ukjent

Er den verdt prisen?

Foreløpig usikkert.

Informasjon:

www.norglass.com/au

 

Superrubbing

Super Paste fra Diamondbrite er en rubbing som virkelig gjør de tunge jobbene lettere. Vi fikk produktet anbefalt på et verft som bygger arbeidsbåter. De bruker Super Paste på kraftig oksiderte og helt plastflater, men også på metall. Produktet inneholder ikke silikon, og er svært effektivt dersom du skal rubbe virkelig matte flater før du jobber opp igjen glansen og vokser. Produktet selges i 1 kg bokser og er lett å jobbe med. Super Paste selges i Norge.

Diamondbrite Super Paste

Kjekt å ha?

Definitivt!

Pris:

Ca 250 kroner,-

Er den verdt prisen?

Definitivt!

Informasjon:

www.jewelultra.com

 

Rimelig rensemiddel

Naturén Bio Micro er et rimelig avettings og rengjøringsmiddel for industrien. Produktet er meget effektivt. Det sprayes på og vaskes av med rent vann etter noen minutter. Leveres på 1 liters sprayflasker og kan kjøpes i de fleste bilutstyrsforretninger m.v.

 

Naturén Bio Micro

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

Ca 60,-

Er den verdt prisen?

Utvilsomt

Informasjon:

www.valvoline.no

 

Powered by Labrador CMS