utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Targa 31 vs Nord Star Patrol 31 i duell

Publisert Sist oppdatert

Duell: Targa 31 mot Nord Star Patrol 31

Perfekte i møkkavær

To flerbruksbåter, skreddersydde for vårt klima. Nord Star 31 utfordrer Targa 31, originalen som skapte en hel klasse.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Kan man kalle Nord Star Patrol 31 for en kopi av Targa 31? Targakonseptet er basert på en original ide som har blitt skoleskapende for en hel båtklasse. Targa har nærmest blitt et begrep, men har intet patent. Å kalle Nord Star en kopi kan man knapt, den er heller sterkt inspirert av Targa.
Det som i første rekke skiller Targa fra Nord Star er 28 års produktutvikling. I Targaen ligger det en følelse for praktiske løsninger og detaljer vi sjelden har sett maken til. Men også Nord Star har sine fordeler sammenliknet med sin rival. Blant annet er toalettet, bysseplasseringen, utgangen til akterdekket og prisen bedre på Nord Star Patrol 31. Bokomforten er dessuten på topp, og produsenten viser vilje til å utvikle de små detaljene. Men Nord Star Patrol 31er likevel ikke helt på Targa 31 sitt nivå.
Begge båtene har gode førerplasser. Men Targa har nok også her de beste løsningene. For eksempel en justerbar konsoll med ratt, kontrollboks og bryter for baugpropellen. Når du ligger stille kan den nærmest felles bort.
I sjøen er både Targa og Nord Star reelle kapasiteter. De går begge svært godt i sjøen, og har fine skrog. Et høyere tyngdepunkt gjør at Nord Star legger seg noe mer i svingene enn hva Targa gjør. Targa har dessuten noe mykere gange, mens Nord Star er raskest. Den er også rundt 900 kilo lettere. Ved å klemme baugen ned ved hjelp av trimplanene kan begge båtene holde god fart i grov og kvapsete sjø.
Hovedinntrykket av de to båtene er at produsentene har lagt vekt på materialer, gode løsninger og grundighet i teknisk utførelse. Men man sitter igjen med en følelse av at Targa er et mer gjennomprøvd og fullendt produkt. De har kort og godt blitt mestere i å finne funksjonelle løsninger som gir en helt egen følelse av funksjonalitet. Men prismessig klarer ikke Targa å konkurrere med Nord Star. Fortsatt er det bare en Targa som kan gi Targafølelsen, men Nord Star er absolutt en fullgod båt med Targalook.

Tekniske data

BåtTARGA 31NORD STAR PATROL 31
Lengde:10,14 m10,15 m
Bredde:3,15 m3,15 m
Vekt:6.500 kg5.600 kg
Drivstoff:780 l700 l
Ferskvann:130 l200 l
Septik:60 l85 l
CE-kategori:BB
Motor:1xVP D6 til 2xVP D61xVP KAD 44 til 2xVP D6
Pris std. båt:1.750.000 kroner1.479.500 kroner
Mer info:www.trn.nowww.promarine.no