utgave nr 7 1999

Minitest: Nimbus 20 Nova

Publisert Sist oppdatert

Minitest: Nimbus 20 Nova

Irriterende smådetaljer


Det er så lite som skal til før alt er så meget bedre. Litt flikking på skroget, enkelte innredningsdetaljer og vips, har man en meget god skjærgårdsjeep som det greit kan overnattes i.

Av Hans Due

Nimbus har i mange år hatt filosofien om at en båt gjøres ferdig på datamaskintegninger, og så settes rett i produksjon. Sikkert kostnadseffektivt, men det hender også at man snubler litt i en slik løsning. En dør som stanger i en leider her, en skuff som var litt upraktisk der, et skrog som kanskje skulle hatt en grad større V, en steglist som kanskje burde vært en cm. eller to kortere eller lengre, et tyngdepunkt som burde vært flyttet litt akterover eller forover. Nå har Nimbus stort sett truffet med sine konstruksjoner, men helt sikker kan man ikke være før man har prøvekjørt en plugg og flikket litt på et skrog og innredning. Det burde vært gjort på 20 Nova.
Båten virker tam i sjøen, og slår litt i bølger. Med en 115-hester på hekken gjør den rundt 33 knop. Det håndverskmessige er førsteklasses utført. Stort innslag av sandwich gjør båten stiv og fin. Teakdørk og blått skrog gir et eksklusivt preg. Det er stort uteareal som må passe for den pasjonerte hobbyfisker og fine stuemuligheter for både vannski og fiskestenger. De syrefaste ståldetaljene som griperekka rundt vindskjermen, kryssholt og høy og sikker pulpit er meget bra, men vi savnet en griperekke på rekka fra pulpiten til aktersofaen.
En slags badeplattform har man i motorbrønnen, men ikke skikkelig gripehåndtak når man skal klater opp bade-/redningsleideren, og plassen ved siden av motoren er ikke all verden. Sotet glassrute og dør ned til overnattingsplassen slamrer og er lite praktisk etter vår oppfatning. Vi har selv knust tilsvarende med kneet på en tur i litt røff sjø. Totalt er det sitteplass til seks-syv personer, hvorav fem kan sitte rundt bordet aktenfor styrekonsollen. Det er en riktig trivelig sosial avdeling.
Man sitter komfortabelt ved førerplass, har god oversikt, og man kan gå sikkert rundt styrekonsollen. Lanterneføringen er så som så. Kun en rundtlysende hvit lanterne på en mast akterut er for spedt.

Data

Lengde:6,20 m.
Bredde:2,30 m.
Vekt:800 kg.
Drivstoff:160 lt.
Maks motor:115 hk.
Pris:
Produsent:Nimbus Boats AB. Tlf: 00 46 31 69 77 00