Nr 5 2012

Nyheter mai 2012

Nytt båtmerke i Norge, Forbedret Forbina mm

Publisert Sist oppdatert

 

 

Nytt båtmerke i Norge

Stavanger Marinesenter har blitt importør for det nederlandske båtmerket Integrity, som bygger båtene sine i Kina. I første omgang er det trawleren Integrity 330 Sedan som skal promoteres i Norge. Trawleren får en utsalgspris på 1,68 millioner kroner inkludert moms. Da utrustes båten med en 150-hesters John Deere. Toppfarten er 12 knop, mens marsjfarta er 8 knop.

Fakta – Integrity 330 Sedan
Lengde: 10,5 meter
Bredde: 3,72 meter
Vekt: 7000 kilo
Motorstyrke: 150 hk
Pris fra: 1 680 000
www.stavangermarinesenter.no

 

Forbedret Forbina

Svenske Forbina er i gang med byggingen av en helt ny modell. Forbina 42 Fly bygger riktignok på 40-foteren, men har en rekke helt nye detaljer og løsninger. Den nye 42-foteren får to Volvo Penta D4-motorer, som totalt gir 600 hester.

Med den motorpakka skal flybridgebåten klare 33 knop.

 

Fakta - Forbina 40 Fly
Lengde: 12,8 meter

Bredde: 4 meter

Vekt: 8600 kilo

CE-kategori: B
Motorstyrke: 2 x Volvo Penta D4 300 hk

 www.forbina.se

 

 

Liten og lettstelt

I den nye S49 har Uttern lagt vekt på å få plass til mange gode løsninger i en liten båt. Rattet er plassert midt i båten, mens konsollen er plassert til styrbord. Akterbenken har plass til tre personer, med fører i midten. Sidestilt konsoll gir en fin passasje fra akterbenken og frem til sittebrønnen forut. Her fremme kan et bord slås opp, eller benkene kan gjøres om til en solseng.

Med i standardpakka får du blant annet teaklaminat på dekk og badeplattform, komplett putesett og Securmark-merker. Båten er beregnet for motorer fra 40 til 75 hk, hvor 50 hk sannsynligvis vil være et utmerket valg. I Norge selges Uttern av Brunswick marine, og får derfor Mercury-motorer. 
Prisen er satt til 159 900 kroner med 40 firetakshester. Vil du ha 60 hk er prisen 189 890 kroner.


 

Fakta – Uttern S49

Lengde:

5,01 meter


Bredde:

2,08 meter


CE-kategori:

C


Maks antall personer:

6


Motorstyrke: 40-

75 hk

Pris fra: 159 900 kroner
www.brunswickmarine.no

"Fly" under vann

Subwing er det siste innen vannleketøy. Det er de unge sørlendingene Mats Westgård og Simon Sivertsen som står bak det nye produktet som ble vist under "Sjøen for alle". Konseptet går ut på at man henger fast i en vingeformet fjøl, som igjen er festet til båten. I to-tre knops fart dykker man ned og utforsker havbunnen. Når det er behov for luft er det bare å vri brettet oppover mot overflaten. Fartsfølelsen blir ganske heftig selv i liten fart. Oppfinnelsen er derfor velegnet for så vel seilbåter og snekker som planende skjærgårdsjeeper.

www.subwing.no

 

12-voltskaffe

PerfectCoffe fra Waeco er bare 10 centimeter dyp, og burde derfor få plass selv i relativt små båter. Den kan settes løst på benken, eller skrues fast på vegg. Full vannbeholder gir åtte kopper kaffe. Etter trakting slår maskinen seg av automatisk. Prisen er 695 kroner. www.bestmarin.no

 

Nye Rana-båter fra Kroatia

Stadig flere tradisjonsrike norske båtbyggerier forlater gamlelandet til fordel for land med lavere produksjonskostnader.

   Sist ut er Rana Plast som nå skal bygge sine båter i Kroatia. Montering og ferdiggjøring skal fortsatt skje på Hemnesberget i Nordland. Flyttingen til Kroatia betyr en reduksjon i arbeidsstokken i Norge.

   Samtidig lanserer Rana Plast en hyttebåt til sitt velprøvde 540 skrog. Det er to år siden 540 SL ble lansert, en robust, åpen 18-foter med styrekonsoll. Med styrhus midtskips er det utviklet en lun, liten sjøsterk og lettplanende båt, egnet til fiske og transport i ruskete vær. Båten har fått benevnelsen 540 C.

 

Ingen røyk uten grill

Den portable grillen Safire er klar til bruk etter fire minutter. I alle fall om man bruker spesiallagde grillbriketter av sammenpressede kokosnøttskall (kr 89 for 2,4 kilo). Med lokket på fungerer grillen som en ovn som kan steke kjøttstykker eller annet på opp til 2,5 kilo. Prisen for grillen er 1298 kroner hos www.watski.no

Planer med strak aksel

Nye norske Seaside 26 er klar for sjøsetting. I følge konstruktør og innehaver av selskapet Seaside Båtservice, Erik Ravne Andersen i Drøbak, har båten tatt opp i seg det beste fra flere konsepter.

   Selv om den ikke ser slik ut, er det faktisk en båt med fast aksel og ror. Motorkassa er midtskips, slik vi finner den på Fjord Terne. Konstruktøren har valgt straks aksel for å tilby en mest mulig problemfri løsning.

   Selv med akselløsning skal båten i følge produsenten lett gå i plan og klare 32 knop med en 220 hesters Yanmar diesel.

Båten henvender seg til familien som vil ha godt med uteplass, men likevel mulighet til å bo i båten på kortere ferieturer. I tillegg til gode soveplasser har båten et stort toalettrom med servant under dekk.

   Uteplassen på Seaside 26 er utnyttet godt. Under den ene salongputen er det kjøleboks på over 100 liter, i tillegg til gode oppbevaringsrom. Bordet til salongen kan lagres i en egen nisje i skrogsiden. Salongen forvandles enkelt til en gedigen solseng. Båten har integrert dusj på badeplattformen.

En rikelig standard utstyrt båt vil koste deg rett i underkant av millionen.

 

Fakta Seaside 26

Lengde: 7.92 meter

Bredde: 2.65 meter

CE-kategori: C
Maks ant pers: 7

Motorstyrke: 150 til 260 hk Yanmar diesel
Pris fra: Ca 1 mill
www.seasideboat.no

 

 

Snart klar

Viksund jobber både tidlig og seint for å få ferdig sitt nye flaggskip 395 St. Cruz. 39-foteren er konstruert for å passe kravene til Cummins Zeuz-drevene (Cummins svar på Volvo Penta IPS). -Dette er en båt vi startet å utvikle i 2007, og er således også det dyreste utviklingsprosjektet i Viksunds historie. Deler av prosjektet er gjort i England, og sluttførelsen er gjort i Norge, sier salgssjef Martin Viksund til Båtmagasinet. Verftet har to båter under bygging, og det forventes at fem båter skal ferdigstilles inneværende år. I 39-foteren blir det køyeplass til seks personer fordelt på tre lugarer. To toalettrom er det også blitt plass til i nyheten. Første støp skal være klart for sjøen denne måneden. Toppfarta er beregnet til hele 36 knop med største motoralternativ.

 

Fakta - Viksund 395 St. Cruz
Lengde: 12,80 meter

Bredde: 4,20 meter

CE-kategori B

Vekt: 12000-14000 kg

Motorkraft 600 - 950 hk
www.viksund.no