utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Windy 32 Grand Tornado

Publisert Sist oppdatert

Windy 32 Grand Tornado

Stille, dyr og stilig

Windy 32 Grand Tornado minner om en Mercedes. Mange finesser, god komfort og stiv pris.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Windy 32 overtar etter 31. Større motorer og tyngre motorer trenger et skrog med bedre bæring. Derfor er det forlenget med en fot.
Interiørmessig har også båten gjennomgått store forandringer. Det er lagt vekt på komfort. Akter finnes en stor badeplattform, en solseng og en L-sofa. Til styrbord er det laget en passasje slik at man skal slippe å trå i putene når man skal bade. En wet-bar er plassert i forlengelsen av L-sofaen til babord og til styrbord er det en førerbenk med to separate sittesoner. Begge disse har stå- og sittefunksjon.
Førerposisjonen er komfortabel, og man har god oversikt. Det er plass til å bygge inn en stor plotter, og det er et stort kartbord foran gripehåndtaket til passasjeren. Sikten hindres imidlertid av kraftige reflekser i båtens vindskjerm.
Under dekk finnes en sittegruppe forut. Sofaen blir til en dobbelkøye når bordet senkes. Det er stuverom i benkene, men disse er små. Byssa er plassert ved nedgangen babord og egner seg best til tilberedning av mindre retter. Et hengeskap, sammen med et overskap og et skap i benken gir brukbar stuveplass. Under uteplassen finnes en romslig stikklugar, men inngangen er trang. Her inne finnes to hyller og et lite skap.
Båten er svært støysvak og det tekniske er godt utført. En leider ville hjulpet adkomsten til det dype motorrommet betraktelig. Sjøegenskapene er gode, og båten har en moderat planingsterskel. På topp gjør båten 38 knop med en Volvo Penta D6 350.

Tekniske data

Lengde:9,72 m
Bredde:2,99 m
Vekt tørr båt:Ca 4.400 kg
Diesel:610 l
Vann:150 l
Septik:125 l
Motor:Volvo Penta 2xD3 160, 2xKAD300, 2xD4 260, eller 1xD6
CE-kategori:B
Pris 1xVolvo Penta D6 350:1.748.000,- (m/ 1 D6-motor)
Mer info:Windy Boats, Nedenes, tlf 37 05 85 55. www.windy.no