utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Northstar 220 CD

Publisert Sist oppdatert

Northstar 220 CD

Italiensk for begynnere

Northstar 220 CD skal inn på et tøft daycruiser-marked. Trygge kjøreegenskaper, grei pris og en enkel, funksjonell innredning er italienerens "våpen" i kampen.

TEKST: JAN HARRY SVENDSEN

Northstar er utstyrt med smale dollbord. Dette letter ombordstigningen noe, men er ikke ideelt når du skal frem på fordekken. Ikke minst fordi du har lite å holde deg fast i. For å komme opp på dollbordene må du gå via putene på akterbenken. En bedre løsning ville vært gjennomgang via vindskjermen, også fordi dollbordene reduserer bredden på uteplassen noe.
Førerplassen er velordnet, men den buede vindskjermen forvrenger synsinntrykket. I tillegg er vinduene grønntonede, og dermed reduseres sikten i mørke og dårlig vær. Både kaptein og navigatør har enkeltseter på pidestaller, mens det finnes en benk akter. Denne kan slås ut slik at man får en solseng.
Under dekk finnes en U-sofa med utfyllingsputer slik at den kan bygges om til å bli en køye. Byssa har god arbeidshøyde, men lite skapplass og dårlig med benkeplass. I tillegg savner vi en slingrekant. Toalettrommet er enkelt, men funksjonelt. Det er godt med stuverom om bord. To fiskekummer er integrert i akterbenken. Adgangen til badeplattformen skjer gjennom en grind i akterspeilet, men du må klatre over akterbenken for å komme deg ut på plattformen.
Nortstar 220 CD er langt fra noen sportsbåt, og har temmelig sine sedate kjøreegenskaper. V-bunnsvinkelen er moderat, og man opp når en hyggelig marsjfart med en 150 hester på akterspeilet. Båten går noe hardt i sjøen, men sjøegenskapene er trygge og forutsigbare.

Tekniske data

Lengde: 6,64 m
Bredde: 2,49 m
Vekt: 1.350 kg
Bensintank: 280 l
Vann: 45 l
Septik: 45 l
Antall personer: 8
Maks. motor: 230 hk
CE-kategori: B
Pris:361.920 (m/ 150 Hk totakt Mercury)
Mer info: Holmen Marine, Nesbru, tlf 66 84 55 00