utgave nr 3 2004

Småjeeptest: Yamarin 4730

Publisert Sist oppdatert

Yamarin 4730

Finsk trygghet

Det er ikke mye å utsette på Yamarin 4730. Sjøegenskapene er solide og båten gir et godt inntrykk. Med sine to konsoller gir den god ly mot fartsvinden for fører og passasjer.

Yamarin 4730 har åpen pulpit og fine håndrekker som går akterover. Plasseringen av lanternene i underkant av håndrekkene forut er derimot ikke noen ideell løsning. Legger du til ved en høy brygge kan glasset knuses.
Stuerom er det godt med i båten. I konsollen til babord har man et stort stuerom med lufting, og man har stueplass under toften i forut. Yamarin 4730 leveres også med et stuerom i dørken. Rommet er svært praktisk til frakt av lengre gjenstander. Til tau har man et rommelig dreggrom på fordekket og man har et eget taurom akter. Stuerom er det også under rormannsbenken, selv om bensintanken og batteriet tar noe plass. Kablingen fra batteriet er enkel og ryddig. Under rormannsbenken sitter også krana til selvlensen lett tilgjengelig.
I Yamarinen har man to atskilte konsoller. Det gir en svært god beskyttelse mot fartsvinden for både skipper og passasjer, spesielt om man velger å feste duken som spennes mellom konsollene. Dessverre er det tidkrevende å feste denne skikkelig med alle kalesjeknappene som må kneppes for hver gang. Fordelen er at tre personer kan sitte godt beskyttet mot fartsvinden på rormannsbenken. Sitteplasser er det også foran konsollene og forut. På konsollen til babord er det et skikkelig håndtak for passasjeren.
Førerplassen holder høy klasse i Yamarin 4730. Kjørestillingen er god, selv om vi også i denne båten sitter litt langt unna rattet. Kontrollboksen er velplassert og rattet har en høyde og vinkel som gir god kontroll. Ryggstøet på rormannsbenken er lavt og for dårlig polstret. Et kombiinstrument er plassert slik at rattet ikke skygger for det, og det er gjort plass til kart. Kompass er ikke standard.
Sjøegenskapene er det liten grunn til å kritisere. Båten går mykt i sjøen samtidig som den er svært presis og forutsigbar. Styringen bidrar uten tvil til det gode inntrykket båten gir.
For de badelystne finnes en badestige til styrbord. Et lite drenert taurom er plassert akter på babord side. Store kryssholt akter og forut utgjør fortøyningspunktene.

MaterialePlast
Lengde (meter)4,70
Bredde (meter)2,03
Vekt uten motor (kg)390
Maksimal motorstyrke (Hk)60
Antall personer6
Utstyr:
BrannslukningsapparatX
BadestigeX
PuterX
LanternerX
Lensepumpe
SelvlensX
Antall stuerom (tørre)3
Pris med motor (50 Hk firetakt)150.068,-

Pluss
- Gode sjøegenskaper
- Fin førerplass

Minus
- Lanterneplassering
- Tungvinn festeanordning for trekk mellom konsollene