Test: Nor Sea 770

Klassisk båtkos

Nor Sea 770 har eksistert i 33 år, bygges og selges fortsatt. Båten har sitt publikum, noe også bruktbåtprisene viser. Og konseptet burde være mer ”in” enn noen gang: Enkelhet, lavt forbruk, sikker investering og nøkkelverdien kos med fire streker under.

Publisert Sist oppdatert

At den aller siste trenden på hyttefronten er det usminkede livet i en gammel koie uten vann, strøm eller badestamp, burde gjøre Nor Sea 770 høyaktuell og helt i takt med tidsånden. Den tilbyr nemlig det trygge, ukompliserte familiebåtlivet som ble borte et eller annet sted på veien – som forsvant i en suppe av pokerrun, finanskrise, hestekrefter og obligatorisk båtførerprøve på 2000-tallet.

Man behøver ikke være dypt innsatt i markedsføringsteorien for skjønne at Nor Sea 770 har overlevd seg selv mange ganger i løpet av 33 års mer eller mindre sammenhengende produksjon. Den har med andre ord blitt produsert 14 år lengre enn T-Forden! I nær sagt ethvert annet marked ville den ha vært museal for tiår siden. Slik er imidlertid ikke båtmarkedet, og som det fremgår av bruktbåttesten på side 92-95, har båten hatt en meget god andrehåndsverdi. Den klassiske feriebåten med et bredt publikum, nærmer seg hyttas livssyklus. Og det er antakelig fordi det vi bobåtmennesker søker i sjøopplevelsen og båtlivet har noe tidløst og stabilt ved seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER