Bruktbåt-test: Fairline Targa 34

Engelsk middelklasse

I 1994 var muligens en Fairline Targa 34 bort i mot engelsk overklasse blant fritidsbåtene i Norge. I løpet av 13 år er båter i det øvre sjikt stadig blitt større og utstyrspakkene enda mer raffinerte. Derfor nedklassifiserer vi den brukte testbåten til engelsk middelklasse. Men du verden, hvilket nydelig eksemplar!

Publisert Sist oppdatert

Overklasse eller ikke, det er i og for seg det eneste sprøyt. En eier av en bruktbåt til en drøy million kroner har valgt å investere en god slump av sine sparepenger for å ha et godt og solid flytende landsted. Det er hele poenget. Da er det bare ”bonus” at båten fortsatt har en høy status og rager godt over gjennomsnittet i fritidsbåtflåten.

Faktum er at en Fairline Targa fra 1994 fortsatt er en moderne båt, selv om de ytre linjene forteller at verden har gått videre. Faktisk er den nokså anonym i sine linjer. Dens forgjenger, Targa 33, var langt med aggressiv, med sin spektakulære fremoverbøyde targa, og dens etterkommer atskillig mer linjelekker med sin kraftige bakoverbøyde targabøyle. Og hva så? Et godt spørsmål, for inne i båten er det lite som minner om fortid – eller fremtid. Den er godt planlagt og utnyttet, nettopp et landsted som innbyr en familie på fire til god ferie. Om det ikke regner for mye.Fairline Targa en kallesjebåt, og kallesjeløsningen var litt mer trælete for 13 år siden enn det er i dag. Men er du villig til å jobbe litt, er jo heller ikke det noe problem. Det er bare et spørsmål om hvor enkelt og bekvemmelig man egentlig skal ha det om bord i en båt. Om ikke lommeboken er altfor stinn, er det mange penger å spare på å lete etter en kallesjebåt i denne størrelsen. Faktum er jo at Ola og Kari begynner å bli så godt vant at de helst vil trykke på en knapp for å få soltaket til å tette seg, eller å gå via en bekvem glassdør i bakveggen mot et ditto akterdekk.Uansett, det er urettferdig å kalle Fairline Targa 34 en solskinnsbåt eller en forvokst daycruiser. Ta deg en tur under dekk, så vil du bli litt imponert av volum og romfølelse. Her er det levelig over lengre perioder enn en kort weekend.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER